27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bankadan 'boşatan' hata

‘Boşatan’ hataya bankadan tazminat

İzmir’de bir banka, evli bir kadına, yanlışlıkla başka bir erkekle ortak hesap açtırdığına dair kağıt gönderdi. Banka, bu nedenle eşinden şiddet gören ve boşanan kadına tazminat ödeyecek

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, bir bankanın yaptığı yanlışlık nedeniyle eşinden şiddet gören kadına bankanın tazminat ödemesine karar verdi.
İzmir’de bir banka, 14 yıllık evli bir kadına, Hakan Eren adlı bir kişiyle ortak hesap açtırdığına dair hesap ekstresi gönderdi. Eşiyle bankaya giden kadına, banka yetkilileri hesabın yanlışlıkla açıldığını söyledi. Ancak buna inanmayan koca, Hakan Eren adlı kişiyle ilişkisi olduğunu düşünerek eşine şiddet uyguladı.
“Ekstrenin ulaştığı gün eşinin kendisini dövdüğünü, ölümle tehdit ettiğini ve nafaka, tazminat istemeden boşanmaya zorladığını” iddia eden kadın, bu olaylar sonucu eşinden boşandığını kaydetti. Kadın, “Bankanın hukuka aykırı eylemi nedeniyle kişilik haklarının saldırıya uğradığı, namusundan endişe duyulduğu, bedensel bütünlüğünün zarara uğratıldığı” gerekçeleriyle banka aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtı. Ancakİzmir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi davayı reddetti.

Şiddet gördü
Kadının kararı temyiz etmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi de “bankanın hatalı işlemi nedeniyle kadının şiddet gördüğünün açık olduğuna” işaret etti ve kararı bozdu. Yerel mahkemenin ilk kararında direnmesi üzerine dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nda görüşüldü. Kurul, yerel mahkemenin direnme kararını oy birliğiyle bozdu.


 

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 12:05:04
Güncelleme :18 Haziran 2009 Perşembe 12:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ceyhen dede IP: 81.214.148.xxx Tarih : 18.06.2009 18:56:39

ben bankanın adını merak etmıstım, ve hangi ilcede oldugunu. ama haber de bulamadım. ama sahısların ad soyadları var. bence ad soyadlerın bas harflerını kullansaydınız daha hos olurdu.yakısık almamıs, cunku suclu olan banka ıken sahısları ifşa etmissiniz. ya bu çift siz olsaydınız......?