23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Bankamatikten ilk YTL'yi başbakan çekti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 00.45 sıralarında Safranbolu Ziraat Bankası Şubesi’ne gelerek buradaki bankamatikten eşi Emine Erdoğan ile birlikte, bankanın günlük çekme limiti olan 600 Yeni Türk Lirası’nı çekti.

Başbakan Erdoğan çektiği paraları, Devlet Bakanı Ali Babacan ile birlikte basın mensuplarına gösterdi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Güney Asya’daki deprem felaketinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Başbakan Erdoğan, 2005 yılına Safranbolu’da adım atarken, Yeni Türk Lirası’nı da Ziraat Bankası Şubesi’nden çeken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

“Türk Lirası’nın itibarını iade edebildiğimiz için bu mutluluğu yaşıyoruz” diyen Erdoğan, bol sıfırlı banknotlardan, “Böyle bir ayıptan Türkiye’yi kurtardıkları” için mutlu olduklarını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, artık büyük rakamlarla konuşmayacaklarını, 1 yıl sonra eski Türk Lirası’nın da tedavülden kalkacağını hatırlattı. Erdoğan, parasını değiştiremeyenler için bankaların 9 yıl daha eski paraları yenisiyle değiştireceğini ifade ederek, halkın böylece kıyıda köşede kalan paralarının da ortaya çıkacağını bildirdi.

"Madeni paralar çok şirin"

Başbakan Erdoğan, daha sonra yeni madeni paraları göstererek, ”Çok şirin madeni paralarımız var” dedi. Erdoğan, bir gazetecinin, “Bankamatikten ne kadar para çektiniz” sorusuna, “Bankanın günde 600 Yeni Türk Lirası çekme limiti var. Ben de bu hakkımı kullandım” yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, gazetecilere 50 kuruşu göstererek, nasıl şirin mi diye sordu. Erdoğan, gülerek, “Ortası gümüş, etrafı altındandır, haa” şeklinde espri yaptı.

Erdoğan, kuruşları taşımak için pantolonunda özel bir cep bulunduğunu ifade ederek, artık vatandaşların da kuruşları taşımak için cüzdan edinebileceklerini kaydetti.

“Herkese nasip olmayan radikal bir karar aldınız. Heyecanlı mısınız” sorusuna şu yanıtı verdi: “Sadece ülkemizde değil, dünyada da herkes bu 2 yılda atılan adımları sessiz devrim olarak nitelendiriyor. Bu da bu kararlılığın bir neticesidir. Enflasyonu indirmemiz gerekiyor. Enflasyonda 2 yıl içinde aldığımız neticeler, bizim bu konuda kararlı adım atmamızı gerektirdi. Bu kararla da adımı enflasyonla doğru orantılı atmış oluyoruz.”

AA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 13:03:55
Güncelleme :1 Ocak 2005 Cumartesi 14:59:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?