23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Banvit işçileri yargı kararıyla işe iade edildi

Hak-İş’e bağlı ÖzGıda-İş Sendikası, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 120 Banvit çalışanının işe iade kararının Yargıtay tarafından onaylandığını açıkladı. Sendika, işverenin söz konusu kararı uygulamaması durumunda 3 milyon YTL’lik bir tazminat ödemek zorunda kalacağını bildirdi.


ÖzGıda-İş Sendikası’ndan yapılan yazılı açıklamada, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren Bandırma Banvit A.Ş.’nin sendikaya üye olduğu için önce 120, daha sonra da 95 işçinin iş aktini feshettiği anımsatıldı. Açıklamada, 120 işçi için yerel mahkemenin aldığı işe iade kararını Yargıtay’ın da onayladığı, işten çıkarılan 95 işçinin davalarının da Yargıtay aşamasında olduğu ifade edildi.

205 İŞÇİYE ÖDENECEK TOPLAM TAZMİNAT YAKLAŞIK 6 MİLYON YTL

Banvit A.Ş.’nin ilgili kararı uygulamaması durumunda 120 işçi için kıdem ve ihbar tazminatları, işsiz kalınan süreye ait ücretler, sendikal tazminat ve işsizlik sigortaları ödemesiyle birlikte 3 milyon YTL’lik bir tazminat ödemek zorunda kalacağı kaydedilen açıklamada, kalan 95 çalışanın da işe iade kararının alınması halinde bu rakamın toplam 6 milyon YTL dolayına ulaşacağı dile getirildi. İşverenin 205 işçiyi işe almaması halinde ödeyeceği 6 milyon YTL’lik tazminatın taksitlendirilme olanağının da bulunmayacağı ve bu paranın yatırıma yönelik kullanılmasının daha yararlı olacağı ifade edilen açıklamada, Banvit çalışanlarının işlerine iade edilmesi ve işverenin sendika ile diyalog sürecini başlatması istendi.


ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 12:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?