18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Barak'a randevu verilmedi

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan “alçak koltuk” krizinin ardından Ankara yarın önemli bir konuğu ağırlayacak. Ancak İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın devletin zirvesiyle buluşma isteği kabul görmedi.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, yarın Türkiye’ye geliyor. Ankara’da bir gün kalacak Barak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'dan randevu istedi.

Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması nedeniyle düzenlenecek etkinlikleri için Pazar günü İstanbul'da olacağını, Başbakan Erdoğan ise üç günlük yurtdışı ziyaretinin başlayacağını gerekçe göstererek Barak'a randevu vermedi.

Gül, Pazartesi uygun olduğunu Barak'a bildirdi, ancak İsrailli Bakan, Almanya ziyareti nedeniyle bu isteği olumlu yanıtlamadı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da Ankara dışında olmasını gerekçe göstererek, Barak'la görüşemeyeceğini bildirdi.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın yarın Anıtkabir ziyaretinin ardından, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile biraraya gelmesi öngörülüyor.

Barak'ın, mevkidaşı Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'le görüşmesinin ardından da ortak bir basın toplantısı düzenlenecek.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 18:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İBRAHİM ÇAKICI IP: 85.97.233.xxx Tarih : 17.01.2010 01:22:26

BU ADAM SAVUNMA BAKANI DEĞİL Mİ? EVET. SAVUNMA BAKANI SEVİYESİNDE GÖRÜŞME YAPIYOR MUSUN? EVET. E ŞİMDİ RANDEVU VERİLMEDİ NE DEMEK?  SANIRSIN Kİ ADAMI MÜSTEŞAR YADA DAİRE BAŞKANIYLA FALAN MUHATAP EDİYORSUN!... YOO, GÖRÜŞECEĞİ ADAM MEVKİDAŞI. KALDI Kİ, GÖRÜŞMEME NEDENİNİ DE " ANKARA'DA DEĞİLİM , ALMANYA'DAYIM , YURTDIŞINDAYIM  "  DİYE BELİRTİYORSUN. HANİ BURADA PROTESTO? HANİ KARŞILIKLILIK? HA, GERÇEKTEN YURTDIŞINA GİDECEĞİNDEN GÖRÜŞEMEYECEK, YAPILAN DENSİZLİĞİ KARŞILIKSIZ BIRAKACAKSIN. O ZAMAN KAMUOYUNA ŞÖYLE AÇIKLAMA YAP; " ANKARA'DA OLSAM DA GÖRÜŞMEYECEĞİM " YA DA " GELME " DE GELMESİN. İHA'YA BAK ; AKP'DEN ÇOK AKP'Lİ GİBİ ENFORMASYON YAPIYOR.