18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Bardakoğlu: Laiklik dine engel değil

 Ankara - Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İslam dininde inanç ve ibadet şeklinin "hiç değişmeyecek sabiteleri" bulunduğunu belirterek, "AB sürecinde bazı tartışmalar olabilir. Aklımızla, hayalimizle ibadet formları geliştiremeyiz" dedi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası’nın Başkanlar Kurulu toplantısının açılışında konuşan Bardakoğlu, "Din boşluk kabul etmez. İnsanların gönüllerinde din ve dindarlık heyecanı çekildiği vakit onun yerini hep olumsuz koşullar ve insanları kavgaya sevk eden şartlar alır. Bugün çocuk ve gençlerimiz manevi bir boşluk içindeler. Biz onlara ulaşmak zorundayız" diye konuştu.

Bu dönemde, laik yapı içerisinde "Diyanet’in anlamı, hizmeti ne olmalı, nasıl olmalı" tartışmalarının daha yoğunluk kazanacağını ifade eden Bardakoğlu, "Atatürk’ün koyduğu çizgi, gösterdiği hedefler, laik ve demokratik yapı, Başkanlığın çalışmalarında önemli bir açılım ve uzlaşı noktası. Laiklik hiçbir zaman devletin din hizmetlerine bigane kalması anlamına gelmez" dedi.

İslam’da ruhban sınıfının olmayışının, din hizmetleri sınıfının olmadığı anlamına gelmediğini ifade eden Bardakoğlu, "Laik demokratik yapı, din hizmetlerinin devlet bünyesinde yer almasına ve organize edilmesine engel değil. Aksine onun bir gereği. Burada Başkanlığın ve hepimizin ortak tavrı önemli" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 16:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?