17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Bardakoğlu'ndan bayram mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, Ramazanda kazanılan güzel haslet ve yüksek değerlerin Ramazan sonrasında da korunup yaşatılmaya çalışılmasını isterken, ``Bayramlara, her yıl gelip geçen sıradan tatil günleri olarak bakmamalı; onları insanlığın kendini yenileme ve huzur iklimine giden yolun köprüleri olarak görmeliyiz`` dedi.

Ramazan Bayramı Mesajı yayınlayan Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, ``Ramazan ayını geride bırakarak sevgi ve şefkatle birbirimize ellerimizi uzatma ve kaynaşma günü olan bayrama ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz`` dedi. Bugün herkesin birbirini daha iyi anlamaya, ahlaki erdemleri geliştirmeye ve başkalarının dertleriyle dertlenmeye her zamankinden daha çok ihtiyaç bulunduğunu belirten Bardakoğlu, ``Bayramlar, insani ve dini güzelliklerin birlikte yaşandığı, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı sevgi ve dayanışma günleridir. Bayramlara, her yıl gelip geçen sıradan tatil günleri olarak bakmamalı; onları insanlığın kendini yenileme ve huzur iklimine giden yolun köprüleri olarak görmeliyiz`` dedi.

Evlerin ``canlı bayramları olan`` çocukları, kuşatıcı bir sevgi ve kardeşliğin yaşandığı bu ibadetin coşkusu ile tanıştırılması ve bayramın coşkusunun evlere taşınması gerektiğini kaydeden Bardakoğlu, Türkiye`de bayram mutluluğu yaşanırken, ``İslam aleminde yıllardır kendi dini bayramlarını sevinç ve mutlulukla kutlamaya hasret kalan; gözyaşı, şiddet, savaş ve yoksulluğun gölgesinde bayramı geçiren din kardeşlerinin unutulmaması ve onlar için de dua edilmesini`` istedi. Bardakoğlu şöyle dedi:

``Bayram süresince birbirimizi ziyaret ederek evlerden evlere barış, huzur, sevinç, müjde ve kardeşlik duygularımızı taşıyalım. Bayram günlerini, kırılan kalplerin onarılması için fırsat bilelim; özellikle varlık sebebimiz olan anne ve babalarımızı unutmayalım ve onların hayır dualarını alalım. Evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı hatırlayalım; öksüz ve yetimlerin, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine ve ümitlerinin yeşermesine vesile olalım. Bizimle bayram sevincine katılamayan kimseleri; hapishane ve hastane köşelerinde, düşkünler yurdunda bulunan vatandaşlarımızı ziyaret edip gönüllerini alalım. Ramazanda kazandığımız güzel haslet ve yüksek değerleri Ramazan sonrasında da koruyup yaşamaya çalışalım.``
ANKARA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 12:14:13
Güncelleme :13 Kasım 2004 Cumartesi 12:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?