19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Barroso: Üyelik Türkiye’ye bağlı

 Jose Manuel Durao Barroso Fransız Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye’nin kriterleri yerine getirmesi durumunda kendisinin AB üyeliği için bir engel göremediğini söyledi.

Fransa’da yayımlanan Le Monde gazetesi, ’’AB Komisyonu’nun yeni Başkanı Manuel Barroso’nun gündemindeki yedi önemli konudan birinin, Türkiye’nin AB üyeliği olduğunu’’ yazdı.

Le Monde gazetesi, istihdam sorunuyla ilgili Lizbon stratejisi, sürdürülebilir kalkınma, Kyoto protokolü, mali perspektif, euro para birimi kriterlerini belirleyen istikrar paktı ve genel toplum hizmetleri ile birlikte, Türkiye’nin AB üyeliğinin, yeni komisyon tarafından gündemdeki en önemli yedi sorun olarak saptandığını bildirdi.

’’AB Komisyonu’nun yeni üyelerinin gelecek hafta Avrupa Parlamentosu önünde çalışma programları konusunda sözlü sınavdan geçeceğini’’ belirten Le Monde, ’’Barroso’nun, bütün üyelere öncelikli gündemdeki sorunlarla ilgili birlik içinde ve tek ses halinde konuşmaları uyarısında bulunduğunu’’ bildirdi.

Barroso ve yeni üyeler, 1 Kasım tarihinde göreve başlayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel ziyareti sırasında AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen ile görüşmesi kesinleşti. Verheugen’in sözcüsü Jean-Christophe Filori, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan ile Verheugen arasındaki görüşmenin Perşembe günü saat 11.00’de gerçekleşmesinin öngörüldüğünü söyledi. Filori, ’’Beklediğimiz açıklamayı alacağımıza inancımız tam’’ diye konuştu.

kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 13:50:00
Güncelleme :21 Eylül 2004 Salı 15:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?