29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Barroso'dan dini ziyaretler

AB Komisyonu Başkanı Barroso ve beraberindekiler Patrikhane’yi ziyaret edip Patrik’le görüştüler, Aya Yorgi Kilisesi’nde mum yaktılar; sonra İstanbul Müftülüğü’nü ziyaret ettiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Ankara temaslarından sonra İstanbul’a geldi ve ilk olarak Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret etti. 





Barroso başkanlığındaki AB heyetini, Patrikhane’nin kapısında Fransa Metropoliti ve aynı zamanda Ortodoks Kilisesi’nin AB nezdindeki temsilcisi Emmanuel, Saint Sirrot Meclisi başkatibi Peder Elpidoforos ve Patrikhane Basın Sözcüsü Peder Dositeos karşıladı. 






Daha sonra Barroso, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile basına kapalı olarak görüştü. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından Bartholomeos ve Barroso basın mensuplarına görüntü verdiler; ancak açıklama yapmadılar.

Bartholomeos, Barroso’ya patrikhanenin tarihini anlatan bir kitapçık hediye etti ve görüşmenin yapıldığı binanın kapısına kadar uğurladı.

Barroso, patrikhane içindeki Aya Yorgi Kilisesi’ni ziyaret ederek mum yaktıktan sonra, Süleymaniye’deki İstanbul Müftülüğü’ne geçtiler.

Barroso, burada Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez ve İstanbul Müftü Vekili Mehmet Aşık ile görüştü. Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağırıcı’nın yurt dışında olduğu için görüşmede bulunamadığı öğrenildi.

NTV
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 15:27:23
Güncelleme :11 Nisan 2008 Cuma 15:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?