23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Barzani ve Talabani yandaşları birbirine girdi

IKYB lideri Celal Talabani’nin Irak Cumhurbaşkanlığı’na seçilmesinden sonra Kuzey Irak’ın çeşitli yerlerinde IKDP ile IKYB tarafları arasında çatışmalar olduğu bildirildi.


Celal Talabani’nin Irak Cumhurbaşkanlığı’na seçilmesinin ardından Kuzey Irak’ta iki Kürt grubu mensuplarının birbirine girdiği bildirildi.

Iraklı Kürtler’in haftalık yayını Hawlati, Celal Talabani’nin Irak Cumhurbaşkanı olmasından sonra, lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) ile Mesut Barzani’nin liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) mensupları arasında çatışmaların çıktığını yazdı.

IKYB üyelerinin Talabani’nin Cumhurbaşkanı olmasını Kuzey Irak’ın çeşitli yerlerinde kutlamalar düzenlenirken Erbil’de IKYB ile IKDP destekçilerinin birbirini kışkırtmaya başladıklarını kaydeden Hawlati, iki grup arasında çıkan çatışmalar sırasında Talabani’nin birçok fotoğrafının yırtıldığını kaydetti.

Kuzey Irak’ın diğer bazı yerlerinde de IKDP ve IKYB tarafları arasındaki çatışmaların meydana geldiğini, birbirine taş attıklarını belirten Hawlati, başka bir olayda IKDP’ye bağlı 500 peşmergenin bir grup IKYB üyesini gözaltına aldığını ve dövdüğünü de yazdı.


..
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 00:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?