18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Barzani'den intikam yemini

Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) Genel Başkanı Mesut Barzani, Kurban Bayramı'nın birinci günü düzenlenen intihar saldırılarında hayatını kaybeden Kürt liderlerinin intikamının yüz misli alınacağını söyledi.
Kuzey Irak'ın Erbil kentinde hayatlarını kaybedenler için 40. günde Kürdistan parlamentosunda resmi bir tören düzenlendi.
Törene Kürt liderlerin yanısıra Arap liderler de katıldı. Törenin ardından medyaya yazılı bir açıklamada bulunan Kürdistan Demokrat Partisi Genel Başkanı Mesut Barzani, Kürt şehitlerinin intikamanı yüz misliyle alacaklarını vurguladı. Barzani, şunları söyledi:
"Bu çok ama çok büyük bir kıyımdı. Kürdistan halkına çok büyük bir zarar verildi. Fakat bu şehitler kervanının ne birincisi ne de sonuncusudur. Teröristler ve halkımızın düşmanları, bize şu mesajı vermek istedi. 'Kürdistan halkının haklarını, federasyonu, demokratik ve federal bir Irak'ı savunamazsınız' Ancak bu teröristlere, bu Kürt ve Kürdistan düşmanlarına cevabımız, her ne kadar tarihte Kürt düşmanları, Kürtler'i ortadan kaldırmak, seslerini kesmek için çabalar sarfetmişse de, yine de Kürt halkı kendi dağlarında başkaldırılarda bulunmuş ve düşmanlarının karşısında zaferle dikilmiştir. Bu defa da zafer Kürtler'in olacaktır. Düşmanlar, bize karşı hiç bir fark gözetmedi. Bu nedenle, saflarımızı birleştirmeliyiz. Ortak bir tutum almalıyız ve düşmanlarımıza öyle bir ders vermeliyiz ki, şehitlerimizin intikamını yüz misli alalım" dedi.
FERHAT ÖZER - ERBİL (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 18:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?