19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Başbakan 45 milyarlık saat takıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dünyaca ünlü ‘Franck Muller’ marka kol saati kullandığı ortaya çıktı. Erdoğan’ın yeni saati, önceki gün katıldığı Başkent Öğretmenevi’ndeki Bağkur 13. Genel Kurulu’nda objektiflere takıldı. Erdoğan’ın saati, el yapımı olması ve özel tasarımı ile dünyanın sayılı markaları arasında bulunuyor.

Ayrıntıları Hürriyet gazetesinde Hasan TÜFEKÇİ imzasıyla yayımlanan haberden alıntılayarak aktarıyoruz:

Başbakan’ın taktığı model, ‘Cintree Curvex Chronograph’ olarak adlandırılıyor. Çelik, beyaz altın ve yeşil altın olarak üretimleri de bulunan saatin fiyatı da buna göre artıyor. Saatin en önemli özelliklerinden biri de kristal cam kullanılması. İsviçreli firmanın internet sitesinde, Erdoğan’ın kullandığı saat 18 ila 20 bin dolar arasında değişiyor. Saatin Türkiye’deki satış fiyatı ise 40-45 milyar lira civarında.

Franck Muller, İsviçre’li bir baba ve İtalyan bir anneden 1958 yılında dünyaya gelen bir saat uzmanı olarak tanınıyor. Özgün dizaynı olan markanın tarihi çok eski yıllara dayanmasa da, günümüzde dünyanın önde gelen saat üreticileri arasında bulunuyor.

El yapımı

Franck Muller’in yüksek teknolojiye karşı ortaya koyduğu el yapımı saatler, ‘modern ve klasiğin uyumu’ olarak tanıtılıyor.

Siyasetçiler lüksü seviyor

TÜRKİYE’de siyasetçiler, ünlü marka kol saatlerine meraklı. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, bir dönem Rolex saat takıyordu. Ancak Özal, elektronik saatlere de meraklı olduğu için sık saat değiştiriyordu. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de Rolex’in Daytona modelini tercih ediyordu. Eski Başbakan Mesut Yılmaz ve kardeşi Turgut Yılmaz ‘Bvlgari’ marka saat takarken, yine eski başbakanlardan Tansu Çiller ‘Cartier’ ve ‘Cophard’ marka saatleri kullanıyordu. ‘Bvlgari’ marka saatlerin fiyatı 15-20 milyar lira, ‘Cartier’ ve ‘Cophard’ marka saatler 30-40 milyar, ‘Daytona’ nın fiyatı ise 30 milyardan fazla.
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2004 Cumartesi 17:02:01
Güncelleme :29 Mayıs 2004 Cumartesi 17:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?