22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Başbakan Alevileri kızdıracak

Başbakan Erdoğan, bu sabah Almanya'daki Türk dernek temsilcileriyle yaptığı toplantıda, bazı Alevi temsilcilerin cemevlerine yeterli destek sağlanmadığından şikayet etmesi üzerine, "Alevilik bir din değildir. Eğer bir din ise, ibadet yerine ihtiyaç vardır. Camiler ile cemevleri mukayese edilemez. Birisi ibadethanedir, diğer ise kültür evidir. Camilere sağlanan yardım cemevlerine sağlanamaz. Ancak cemevlerine yardım etmek isteyenler varsa, bu da engellenemez" dedi.
     
     Erdoğan ayrıca, yurtdışında yaşayan Türklerin birlik içinde olamadıklarına dikkati çekerek, ancak birlik ve beraberlik içinde başarılı olunacağını ve engellerin aşılabileceğini söyledi.
     
     Türk dernek temsilcilerinin sorunlarını da dinleyen Erdoğan, bu sorunları dikkate alacağını ve ciddi şekilde bu sorunlara eğileceğini kaydetti.
     
     Toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu da yurtdışında yaşayan Türk çocuklarının, kültürlerini öğrenebilmeleri için yeni bir çalışma içinde olduklarını ifade ederek, ilk adımın Hannover kentinde atılacağını ve EXPO fuarındaki Türkiye standının kültür temeline dayandırılacağını belirtti.

 

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2003 Salı 19:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?