20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Başbakan Ardahan'da alay konusu

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan 27 tesiste 27 adamın bile çalışmadığını ileri sürdü.

Öğüt, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın Ardahan'da yaptığı açılışlarla ilgili iddialarını sürdürdü. "Türkiye Cumhuriyeti devleti Başbakanı'nın Ardahan'da ofsayta düşürüldüğünü" savunan Öğüt, Erdoğan'a 'Nasıl oluyor da görmediğiniz tesisleri açıyorsunuz?' sorusunu yöneltti. Öğüt, bir zamanlar eski Başbakanlardan Erbakan'ın hayali temel attığını şimdi ise Başbakan Erdoğan'ın hayali açılış yaptığını ileri sürerek, bunu Başbakan'a yakıştıramadığını söyledi. Açılışı yapılan tesislerle ilgili fotoğraflar gösteren Öğüt, alabalık deresinin kenarına duvar örüldüğünü, Kura Nehri kenarına taş döküldüğünü, 3 tane menfez yapıldığını, Türk Telekom binasının onarımının yapıldığını, bunların da açılan tesisler olarak gösterildiğini söyledi. Bir dere kenarının duvarının açılış konusu yapıldığını ve Türk halkının aldatıldığını öne süren Öğüt, "Bunları yaptığı için Sayın Başbakan Ardahan'da alay konusu. Açılış dediğiniz zaman büyük tesis, fabrika, okul, hastane anlarsınız. 27 tesis açıldı deniyor. 27 tesiste 27 adamın çalışma durumu bile yok" dedi.

Ardahan'a açılışlar için giderken yapılan harcamayla Ardahan'a yatırım yapılmasının daha faydalı olacağını söyleyen Öğüt, yapılan masraflara rağmen ortada kayda değer bir şey olmadığını savundu. Öğüt, "Doğu Anadolu'ya fabrika açsınlar, istihdam yaratsınlar. Biz de takdir edelim. Menfez açılışı yapmak ayıptır. Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışmıyor" değerlendirmesini yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2011 Perşembe 09:08:04
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 10:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?