17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Başbakan Erdoğan, Güney Kore'ye gitti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Güney Kore'nin uluslararası alandaki ilişkilerini birbirleri ile örtüştüğünü belirterek, temasları sırasında siyasi, ekonomik ve diğer alanlardaki işbirliğinin geliştirilmesinin önemli bir gündem maddesini oluşturacağını vurguladı.
Başbakan Erdoğan, Güney Kore'ye gitmek üzere Esenboğa Havaalanı'na gelişinde kendisini karşılayan belediye başkan aday adaylarıyla el sıkıştı. Daha sonra gezisine ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, Türkiye ve Güney Kore'nin Kore Savaşı'ndan başlayarak, bugüne kadar gelen geleneksel dostluk ilişkisine sahip olduğunu belirtti. Türkiye ve Güney Kore'nin uluslararası alandaki ilişkilerini birbirleri ile örtüştüğünü işaret eden Başbakan Erdoğan, temasları sırasında siyasi, ekonomik ve diğer alanlardaki işbirliğinin geliştirilmesinin önemli bir gündem maddesini oluşturacağını vurguladı. Başbakan Erdoğan, Türkiye'de 30 Güney Kore firmasının faaliyette bulunduğunu belirterek, bunların saygı ve yatırım itibariyle artmasını beklediklerini söyledi. Erdoğan, ziyareti vesilesiyle Türkiye-Güney Kore İş Konseyi'nin 5 yıl aradan sonra ilk kez toplanacağını ifade etti.
Başbakan Erdoğan, açıklamalarının ardından Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le bir süre görüştü. Başbakan Erdoğan, daha sonra Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve 85 kişilik işadamı heyetiyle Güney Kore'ye hareket etti.
Erdoğan'ı Esenboğa Havaalanı'ndan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler uğurladı.
Öte yandan, Gül, havaalanından ayrılırken basın mensuplarının sorusu üzerine Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin 10 Şubat'ta başlayacağını belirterek, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Dışişleri Bakanı Müsteşarı Uğur Ziyal'in yarın New York'a gideceklerini ifade etti. Gül, müzakerelerin başlaması konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.
ZAFER ÇAKMAK - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2004 Pazar 00:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?