18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Başbakan Erdoğan, Harvard'lılara ders verecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 26 Ocak’ta çıkmayı planladığı ABD gezisi kapsamında oğlu Bilal Erdoğan’ın master yaptığı Harvard Üniversitesi’nde ’Siyaset ve Yönetim’ konulu ders verecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Washington yönetiminden resmi bir davet gelmemesine karşın ABD programını hazırlamaya başladı. Erdoğan, 26 Ocak 2004 tarihinde çıkmayı planladığı ABD gezisi kapsamında Washington, New York ve Boston’da temaslarda bulunacak. ’AK Parti Genel Başkanı’ sıfatıyla 10 Aralık 2002 tarihinde ABD’ye giden Erdoğan, bu kez ’Başbakan’ olarak temaslarda bulunacak.

Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı George Bush’un 28 Ocak 2003 tarihinde Beyaz Saray’da biraraya gelmesi bekleniyor. Erdoğan, Washington’daki resmi temaslarının yanısıra New York ve Boston’da da bir dizi temaslarda bulunacak. Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ’Kamu Yönetimi’ alanında master yaptığı Harvard Üniversitesi’nde konferans vereceği öğrenildi. Washington’daki temaslarının ardından Boston’a geçecek olan Başbakan Erdoğan’ın, Harvard’lı üniversite öğrencilerine ’Siyaset ve Yönetim’ konulu bir ders vereceği bildirildi. Erdoğan’a ABD’de bulunan birçok üniversiteden konferans vermesi için teklif geldiği ancak Erdoğan’ın, oğlu Bilal Erdoğan’ın master yaptığı Harvard Üniversitesi’ni tercih ettiği belirtildi. Erdoğan, Boston’da üniversite öğrencilerinin yanısıra Türk yatırımcılarla da biraraya gelecek.

Çocuklarıyla hasret giderecek

Başbakan Erdoğan, ABD temasları sırasında çocuklarıyla da hasret gidermeyi planlıyor. Erdoğan, resmi ziyaretlerinin ardından Boston’da oturan oğlu Bilal Erdoğan ve gelini Reyyan Uzuner ile Indianapolis’te tarih eğitimi alan kızı Sümeyye’yi de görme fırsatı bulacak. Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte gideceği ABD gezisi, böylece hem ’resmi’ hem ’özel’ bir anlam kazanacak. Erdoğan, ABD’de okuyan 3 çocuğu ve gelini ile ABD’de hasret giderecek. Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra ABD’ye üniversite eğitimi için giden Necmettin Bilal, Harvard Üniversitesi kamu yönetimini 3 yılda bitirdi. Bilal Erdoğan, aynı üniversitede ’Kamu Yönetimi’ alanında master yapıyor. Bilal Erdoğan ile geçtiğimiz Temmuz ayında dünyaevine girdiği Reyyan Uzuner de eğitimine ABD’de devam ediyor. Erdoğan’ın büyük oğlu Ahmet Burak, İngiltere’de ekonomi alanında öğrenim görüyor. Kızları Sümeyye ve Esra ise Indianapolis’te tarih ve sosyoloji eğitimi alıyor.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2003 Pazartesi 12:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?