20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Başbakan Erdoğan: Ilımlı İslam Saçmalık, Laiklik Güvencedir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ılımlı islam deyiminin "saçmalık" olduğunu belirterek; laikliğin, her bireyin dinini yaşayabilmesinin güvencesi olduğunu kaydetti.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un "Ilımlı İslam ve laiklik birarada olmaz" sözlerine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu.

"Şimdi bir defa laiklik bir din değil ki. Laiklikle İslamı biz biraraya getirelim. Laiklik başka bir şey, İslam başka bir şey. İslam din, laiklik bir yönetim biçimi. Biz din işleriyle devlet işlerini ayırıyoruz. Şimdi bunu birbirinden ayırdığımıza göre bununla bunu biraraya getirmek tabii ki yanlış. Hatta bir yanlış daha var burada. Ilımlı İslam... Böyle bir saçmalık olmaz. Ne demek ılımlı İslam, ılımsız İslam. Böyle şey olur mu? Müslüman Müslümandır. Ha ne olur? Aşırılıklar olur. Bizim dinimiz aşırılıkları kabul etmez orta yolu kabul eder bize tavsiye eder. Her birey dinini inandığı gibi yaşayacak. Laiklik de bunun güvencesidir."

Erdoğan, YÖK'ün, YÖK Yasası ile ilgili görüşmelerden çekilme kararını değerlendirirken de, mitinglerde meslek liseleri konusunda pankartlar açıldığını belirterek, kendisinin bu pankartlara verdiği cevaplara işaret etti. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu cevap, 'Sayın Başbakan, bunu bir politika aracı olarak kullanıyor' gibi bir yaklaşımla değerlendirildi. Bir defa, bu çok çirkin bir şey. YÖK Başkanı'nın böyle bir yaklaşım göstermesi doğru değil. İkinci bir yaklaşım tarzı var Milli Eğitim Bakanı'na karşı... Onu da yapamaz. Böyle bir hakkı da yok. Önce yerini, konumunu çok iyi bilecek."

Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ile süreci devam ettirebileceklerine olan inancını korumak istediğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, "Köprüleri atmıyorsunuz..." şeklindeki sözler üzerine, "Hayır atmıyorum... Atmak da istemiyorum... Çünkü, ben üniversitelerimizde herhangi bir gerilimi hükümet olarak görmek istemem" dedi
ANKARA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2004 Pazar 14:49:37
Güncelleme :22 Mart 2004 Pazartesi 10:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?