18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Başbakan Erdoğan ilk kez MGK'da

MGK bildirisinde, Türkiye'nin Irak'taki askeri operasyonun kısa sürede bölgenin barış, istikrar ve güvenliğini olumsuz yönde etkileyecek bir ortamın oluşmasına ve daha fazla can kaybına yol açmayacak biçimde son ermesini dilediği belirtildi.

MGK, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. MGK'nın Mart ayı olağan toplantısı, saat 13.45'de başladı. Toplantı saat 18.00'de sona erdi. 
   
Toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Abdullatif Şener ve Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cumhur Asparuk, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Alpkaya ve JandarmaGenel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur katıldı.
   
Başbakan Erdoğan'ın ilk kez katıldığı MGK toplantısında, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç, Cumhuaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Dışişleri BakanlığıMüsteşarı Uğur Ziyal ve MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun da bulundu.

Yayın Tarihi : 28 Mart 2003 Cuma 00:00:01
Güncelleme :19 Ağustos 2004 Perşembe 17:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?