19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Başbakan Erdoğan muhalefete yüklendi

Ankara - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, borsa başta olmak üzere bazı ekonomik verilere dikkat çekerek, muhalefete, "Hakkı, hakikati görecek gözlere ne zaman kavuşacaksınız" diye seslendi.

"Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası-2004" toplantısında konuşan Erdoğan, Türkiye’de geçmiş yıllara oranla sosyal yaşamda çok mesafe alındığını, ancak kadının siyasetteki yerinin beklenen düzeyde olmadığını söyledi.

Borsanın tarihinde zirve yaşayan bir konuma gelerek 22 bin seviyesine çıktığını, bileşik faizin yüzde 45’lerden yüzde 7’lere düştüğünü anlatan Erdoğan, "Ben buradan bunu konuşamayan muhalefete ve muhalif anlayışa sesleniyorum. Rakamlarda en ufak bir değişim olduğu zaman çılgınlar gibi bağırıyorlar. Bu rakam 3 Kasım’da neredeydi, şimdi nerede bunu niye konuşmuyorsunuz? Bu gerçekleri halkımıza belediye başkanlarım, meclis üyelerim tek tek anlatacaklardır. Biz zaten gözü olup da görmeyenlere, kulağı olup da duyamayanlara, dili olup da hakikati konuşamayanlara rağmen ülkemizde iktidarı ele aldık" diye konuştu.

Erdoğan, partisinin "muhafazakar demokrat" bir parti olduğunu ve parti tüzüğünde de aile kurumunun ne kadar önemli olduğunun belirtildiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, kadınların demokrasi talepleri adına bazı eylemler gerçekleştirildiğini, Ankara’ya yürüyenler olduğunu anımsatarak, "Ben Türk kadınını geleneklerine, ahlak anlayışına yakışmayan bazı pankartları gördüğüm zaman Türk kadını adına buna çok üzüldüm. Bunu da açıkça belirteyim. Bu ahlak değerleri içine sığmayacak pankartlara ben Türk kadını adına alkış tutamam, evet diyemem çünkü Türk kadını o ahlak değerleriyle güçlü olmuştur" dedi.

sansursuz
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 17:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?