19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Başbakan'dan ilginç talep

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde yaşayan dul erkekler, evlenecek kadın bulamamaktan yakınıyorlar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan 50 yaşın altındaki dul kadınların emekli maaşlarının kesilmesini isteyen Dede Aydemir, kendisi ile evlenmeyi kabul edecek bayanlara olmadık vaatlerde bulundu.

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde yaşayan dul erkekler, evlenecek kadın bulamamaktan yakınıyorlar. 80 yaşındaki Halil Yazıcı, daha önce iki kez evlendiğini ancak eşlerinin hayatlarını kaybetmesinden sonra yeniden dul kaldığını söyledi. Bir an önce tekrar evlenmek istediğini belirten Yazıcı, "Daha önce iki evliliğim oldu. İkisini de kaybettim. 9 çocuğum, 20 torunum var. Buna rağmen evlenmek istiyorum. Ama ilçede bulunan dul kadınlar bize gelmiyor. Nedeni ise devletten aldıkları emekli maaşları.

Yetkililere sesleniyoruz. Dul kadınların maaşını kesin, bizde evlenelim. İlçemizde 280'e yakın dul kadın var, biz halen bekarız" dedi.

67 yaşındaki İbrahim Demirel de, yıllardır bekar olduğunu ve bir an önce evlenmek istediğini ifade etti. 55 yaşında dul kaldığını anlatan Dede Aydemir ise, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Sayın Başbakanım 50 yaşının altındaki dul kadınların emekli maaşlarını kes, bizde evlenelim" diye konuştu.

Maddi durumunun son derece iyi olduğunu, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli olduğu için emekli maaşı aldığını belirten Aydemir, "Halim vaktim yerinde. Emekli maaşı alıyorum. Evim, arabam, tarlam var. İlçemizden benimle evlenmek isteyenlere sesleniyorum. Bana gelene 5'i bir yerde ve daha ne isterlerse vereceğim" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 14:37:31
Güncelleme :28 Eylül 2009 Pazartesi 14:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?