25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Başbakanı isyan ettiren maaş!

KKTC Başbakan İrsen Küçük: Ülkede ekonomik sıkıntılar var ve birçok konuda tedbir almak gerek. Ayda 42 bin TL giren ev var. 2 milyon TL ikramiye alan var. Buna ekonomi nasıl dayanır?

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugünkü birleşiminde milletvekillerinin eleştirilerini yanıtlayan Başbakan Küçük, gelirlerde adaletsizlikler bulunduğunu ifade ederek, herkesi alınacak önlemlere destek olmaya çağırdı.

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) konusunda Meclis’e araştırma önergesi sunacağını ve araştırma komitesi kurulmasını isteyeceğini açıklayan Küçük, KTHY ve Bakanlar Kurulu’nun dün aldığı kararlarla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyerek, konuya açıklık getireceklerini kaydetti.
Başbakan Küçük, emekli ikramiyelerinden vergi alınmayacağına ilişkin güvencelerinin devam ettiğini belirtti.

Emeklilik ikramiyelerine dokunmayacağı yönünde bir sözü olduğunun doğru olduğunu ve bu güvencenin devam ettiğini kaydeden Küçük, ekonomiyle ilgili çalışmaları sonunda 2 asgari ücret kadar maaş alan emeklilerin maaşlarına dokunulmadığını, onun üzerinde maaş alanlarda vergi alınacağını söyledi.

Ülkede ekonomik sıkıntılar bulunduğunu ve birçok konuda tedbir almak gerektiğini dile getiren KKTC Başbakanı Küçük, şöyle devam etti:

"Bizim sistemimizde kamu kuruluşunda çalışan bir karı koca, 42 bin TL evine götürüyor. Buna hangi ekonomi dayanır? Bir tarafta asgari ücretin altında çalışanlar ya da işsiz insanımız, diğer yandan da bir haneye 42 bin TL giriyor. Bunlar için tedbirler almak lazım ve biz hükümet olarak gereken tedbiri alacağız."
Bu adaletsizliğin giderilmesinde muhalefetten de destek isteyen Küçük, "Bir karı koca emekli olacak, 2 milyon para götürecek evine..." dedi.
 

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 16:12:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?