19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Başbakan'ın mahallesinde şüpheli paket

İstanbul ve Ankara’da meydana gelen patlamaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları güvenliği üst düzeye çıkardı. Polis ekipleri, resmi konuttan Subayevleri’ndeki evine giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 2 kez güzergah değişikliği yaptırdı. Başbakan Erdoğan, evine ulaştıktan kısa bir süre sonra güzergah üzerinde bulunan şüpheli paket fünyeyle patlatıldı.
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından kurul üyesi bakanlarla biraraya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplantının sona ermesinden ardından alışılmadık bir şekilde resmi konuttan ayrıldı. Keçiören’deki evine doğru yolan çıkan Başbakan’ın makam aracının da içinde bulunduğu polis konvoyu, daha önce izledikleri Kızılay-Ulus-Aydınlıkevler güzergahını iki kez değiştirdi. Gençlik Parkı önünden Kazım Karabekir Caddesi’ne çıkan konvoy, önce Konya yoluna ardından Keçiören istikametine yönelerek Subayevleri’nde bulunan Erdoğan’ın evine ulaştı.
Başbakan Erdoğan’ın ikametgahına ulaştıktan kısa bir süre sonra ise Subayevleri semtinde bulunan Toygan Börekçi İlköğretim Okulu’nun önünde şüpheli bir paket ihbarı yapıldı. Başbakan Erdoğan’ın geçiş güzergahında bulunan ve her geçişte en az 2 polisin beklediği okulun çevresi güvenlik şeridiyle kapatıldı. Uzman ekiplerin yaptıkları çalışmalar sonrasında paketin fünyeyle patlatılmasına karar verildi. Bomba İmha ekiplerinin titizlikle yerleştirdiği fünye, büyük bir gürültüyle patlatıldı. Yapılan incelemelerde paketin boş olduğu anlaşıldı.
ERSİN BAKIR - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 00:52:34
Güncelleme :25 Haziran 2004 Cuma 00:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?