21
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

Başbakanlık: AB’den vazgeçemeyiz

Ankara - Başbakanlık’dan yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a izafeten "AB’den vazgeçebiliriz" başlığıyla bir gazetede verilen haberin, tamamen gerçek dışı olduğu bildirildi.

Başbakan Basın Müşaviri Ahmet Tezcan adıyla yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan’a izafe edilen sözlerin "yakıştırmadan ibaret ve yalan olduğu" ifade edildi. Açıklamada, "Sayın Başbakan hiçbir özel yahut genel konuşma sırasında haberde yer alan sözleri sarfetmemiştir. Başbakan’a söylemediği sözleri söyletmek gazetecilik değil, iftiracılık demektir" görüşüne yer verildi.

Başbakan ve başında bulunduğu 59. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda son derece kararlı olduğu vurgulanan açıklamada, "Nitekim bu kararlılığını her fırsatta ve her ortamda açık, net olarak ifade etmiş ve gerekli edimlerini de yerine getirmiştir. AB’ye tam üyelik konusunda Sayın Başbakan’ın ve hükümetimizin herhangi bir kuşkusu ve endişesi bulunmamaktadır. AB’nin 10 yıl sonrasıyla ilgili olarak bir endişe de söz konusu değildir" denildi.

Açıklamada, "söz konusu gazete editörlerinin, önyargısız ve dikkatli bir gözün ilk okuyuşta bile mantığa aykırı pek çok unsur bulabileceği bu metni çift spotla sürmanşetten değerlendirmeye alarak kamuoyunu yanlış algılamalara sürüklemiş olmalarının da düşündürücü olduğu" kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 16:36:18
Güncelleme :16 Kasım 2004 Salı 16:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?