19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Başbakanlık'tan Öcalan'a yanıt

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması istemiyle TBMM Dilekçe Komisyonu’na iletilen dilekçelere Başbakanlık yanıt verdi.

Alınan bilgiye göre, “Başbakan adına” Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilgiç tarafından verilen yazılı yanıtta, dilekçelerin incelendiğini bildirildi.

Yanıtta, “Söz konusu dilekçeler, bilinen terör örgütünün siyasallaşma ve devleti kendilerine muhatap kılma arzusunun bir parçası olup, içeriğinde terör örgütü ve sözde liderinin propagandası yapılmaktadır. Bu tür dilekçelerle ilgili olarak Başbakanlıkça herhangi bir işlem yapılmamaktadır” denildi.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman, dilekçe hakkının kutsal olduğunu, bu nedenle Komisyon’un en iyi şekilde çalışıp, başvurulara en kısa sürede yanıt verilmesini amaçladığını söyledi.

Geçmiş dönemlerde dilekçelere aylarca hatta yıllarca yanıt verilmediğini ifade eden Akman, artık dilekçelere “Öcalan dilekçesi” örneğinde olduğu gibi 5-6 günde yanıt verildiğine işaret etti.

Gerekli şartlara sahip dilekçelerin ilgili kurumlar tarafından en kısa zamanda yanıtlanmasının önemini vurgulayan Akman, “Dilekçelerin bazılarına olumlu, bazılarına olumsuz yanıt verilmesi normaldir. Çünkü tüm taleplerin yerine getirilmesi mümkün değildir” dedi.

177 DİLEKÇE

TBMM Dilekçe Komisyonu’na 14 Haziran 2004 tarihinde 177 kişi tarafından verilen dilekçelerde, “Öcalan’ın serbest bırakılması, Kürt kimliğinin yasal ve Anayasal güvenceye kavuşturulması, bugüne kadar Kürtçe dil yasağı nedeniyle özür dilenmesi ve devletin geçmişiyle hesaplaşması, çatışma ortamında yaşanan olayların araştırılması” istenmişti.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 01:06:18
Güncelleme :25 Haziran 2004 Cuma 01:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?