20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Başbuğ yine şaşırttı

30 Ağustos'da göreve başlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 16-17 Eylül'de gazetecilerle biraraya gelecek. Orgeneral Başbuğ, akreditasyon uygulamasını da esnetti. Daha önce faaliyetlerine çağrılmayan gazete ve televizyonları toplantıya davet etti.
 
Genelkurmay'dan gönderilen davetiyelerde Orgeneral Başbuğ'un" iletişim toplantısı" yapacağı duyuruldu. Toplantıya televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile Ankara temsilcileri davet edildi.

Orgeneral Başbuğ göreve geldikten sonra basın yayın organlarına yönelik akreditasyonda bir esneme olabileceğinden söz ediliyordu. Bu toplantıda da ilk uygulama hayata geçiriliyor.

Bir süredir Genelkurmay'ın etkinliklerine çağırılmayan, Yenişafak ve Star gazetesi ile Kanal 24 televizyonu Başbuğ'un düzenleyeceği iletişim toplantısına davet edildi. Toplantıda Başbuğ'un güncel gelişmelerin yanı sıra terörle mücadele ile ilgili değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Genelkurmay Başkanlığı görevini Yaşar Büyükanıt'tan devralan Orgeneral İlker Başbuğ, göreve gelir gelmez, Ergenekon tutuklusu emekli orgenerallere TSK adına ziyaret yapılması talimatını vermişti. Genelkurmay Başkanı ilk yurtiçi gezisini ise, terörle mücadele bölgesine, Malatya ve Diyarbakır'a yapmış, sivil toplum örgütü temsilcileriyle biraraya gelmişti.

CNNTürk
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 06:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?