19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Başbuğ'dan Arınç'a yanıt geldi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a 'suikast' iddilarına ilişkin yapılan açıklamanın ellerindeki 'gerçek' bilgilere dayandığını belirterek, "Biz yaptığımız açıklamada bir yorum yapmadık, değerlendirme yapmadık. Sadece elimizde olan gerçek bilgileri kamuoyu ile paylaştık. Zamanı geldiği zaman elbette konuya ilişkin bazı tamamlayıcı açıklamalarımız da olabilir" dedi.

Orgeneral Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda gerçekleştirilen 'İsmet İnönü'yü Anma Töreni'nin ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarının hatırlatılması üzerine Orgeneral Başbuğ, "Şu anda o konular hakkında değerlendirmeler yapmam doğru olmadığını düşünüyorum" dedi. Konuya ilişkin yapılan açıklamanın 'geç' olduğuna ilişkin eleştirilere, "Onunda değerlendirmesini biraz bize bırakın. Bir defa şartları bilmiyorsunuz. Bazı durumları bilmiyorsunuz" diyen Orgeneral Başbuğ, şunları kaydetti:"Biz yaptığımız açıklamada bir yorum yapmadık, değerlendirme yapmadık. Sadece elimizde olan gerçek bilgileri kamuoyu ile paylaştık. Bugün söylememiz gerekeni söylediğimiz kanaatindeyim. Bugün itibariyle buna ilave edeceğim birşey yok. Bekleyeceğiz. Orada da ifade ettiğim gibi tabi önemli olan şu: Türkiye'nin çok önemli sorunları var. Acaba bazen enerjimizi farklı alanlara mı harcıyoruz? Bunu demekle yani 'bunu görmeyelim, bu olay önemsizdir, bu olayın üzerinde medya durmasın' dememiz söz konusu değil.

Bir olay vardır, tabi ki durulacaktır. Bunun aksini söylememiz mümkün değil. Zaten açıklamada da ifade ettik. Olay tabi ki medya tarafından işlenecektir. Yoksa kimsenin kalkıp medyaya 'bunu işlemeyin' demeye ne hakkı var, ne de hukuku var. Çok detaylara giriliyor, çok yorum ve değerlendirmelere giriliyor. Bu kapsamda olaya baktığımız zaman acaba Türkiye enerjisinin büyük bir bölümünü bu konulara mı harcıyor? Biraz onu sormakta yarar var. Ama elbette bu da bir olaydır. Durulması lazım o ayrı bir konu. Ama çok bazen enerjimizi çok harcıyoruz diye düşünüyorum."

 'YÜZDE YÜZ TATMİN ETMEK ZOR'

Kamuoyunu basın vasıtasıyla bilgilendirmek önemine işaret eden Orgeneral Başbuğ, burada kurum olarak kendilerine de önemli görevler düşdüğünü söyledi. Bu görevi daha iyi yapabilmek için çaba gösterdiklerini vurgulayan Orgeneral Başbuğ, "Ama bu konuda ne medyayı, ne de kamuoyunu yüzde yüz tatmin etmek zor. Ama burada önemli olan şu; karşılıklı iyi niyet var mı, yok mu? Karşılıklı iyi niyetin olması lazım" diye konuştu. Orgeneral Başbuğ, TSK'nın bir güvenlik kurumu olmasından dolayı da bazı noktalardazorlandıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Medya gerçekten önemli bir görev yapıyor. Yaptığınız kamuoyunu bilgilendirmektir. Kamusal alanda bir görev yapıyorsunuz. Kurum olarak burada size tabi ki yardımcı olmamız lazım. Belki bazen eksikliklerimizi oluyor. Belki sizinde kamuoyununda isteklerini zamanında karşılayamıyoruz. Ama bilin ki bazı nedenlerden dolayı. Yoksa konuya önem vermemek, konuyu görmemek veya konuya karşı duyarsız kalma anlamında alınırsa bu hiç doğru değil."

 KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ

Arınç olayında kurumlar arasında bir koordinasyon eksikliği olup olmadığının sorulması üzerine Orgeneral Başbuğ, "Bugün itibariyle açıklamaya ilave edilecek bir husus yok. Ama zamanı geldiği zaman elbette konuya ilişkin bazı tamamlayıcı açıklamalarımız olabilir. Ama bugün itibariyle uygun değil. İleride gerekirse bu konuya ilişkin tamamlayıcı bilgileri bizde verebiliriz" karşılığını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 18:14:55
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 18:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Yılmaz IP: 78.163.61.xxx Tarih : 26.12.2009 12:33:33

PAŞAM;DUR DEYİN ARTIK BÖLÜCÜYE, DUR DEYİN HAİNE, DUR DEYİN ARAP BEYİNLİLERE,DUR DEYİN KUBİLAYI KATLEDEN ZİHNİYETE, DUR DEYİN LAİK DEMOKRATİK TÜRK CUMHURİYETİNİ YIKMAYA ÇALIŞANLARA, DUR DEYİN ARTIK KAHRAMAN ORDUMUZU HALKIN GÖZÜNDE KÜÇÜK DÜŞÜRENLERE, DUR DEYİN BİZLERİ ÇAĞDAŞ DÜNYADAN KOPARMAK İSTEYENLERE, DUR DEYİN TÜRKLÜĞÜNDEN UTANIP TÜRKÜM DEMİYENLERE.DUR DİYEBİLİRSİNİZ PAŞAM DUR DİYEBİLİRSİNİZ ÇÜNKÜ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI SİZE BU HAKKI GÖREV OLARAK VERMİŞTİR DUR DİYEBİLİRSİNİZ ÇÜNKÜ DAMARLARINIZDA Kİ KAN ATATÜRK ÜN VE TÜRK HALKININ DAMARLARINDAKİ KANLA AYNI KAN TÜRK OĞLU TÜRKSÜNÜZ.VURUN ARTIK YUMRUĞUNUZU MASAYA DUR DEYİN...