20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Başka aday mı yoktu?

BAŞBAKAN ERDOĞAN, MİLLETVEKİLLİĞİ KAYDI İÇİN PARMAK İZİ VERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'nin desteklediği bağımsız adayların yemin törenini boykot etme kararı ve CHP'nin benzer bir karar alabileceği yönündeki haberlerle ilgili olarak, "Millet bizden boykot istemiyor; millet bizden 'git orada benim haklarımı savun' diyor, 'benim problemlerini, sorunlarımı orada çöz' diyor. Bağımsız aday olanlar ne olacağını bile bile bu adımları attılar" dedi.

Başbakan Erdoğan, daha önce yaptırdığı milletvekili kaydı için eksik olan parmak izini verdi. MGK toplantısının ardından Meclis'e gelen Erdoğan, kolonya ve çiçeklerle karşılandı. Erdoğan, kendisine ikram edilen çikolatayı da AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenir Bahçekapılı'ya verdi. Erdoğan, uzun süren parmak izi alma işlemi sırasında 'Seçim kampanyasından zor' diyerek espri yaptı. Erdoğan'ın meclis rozetini ise Grup Başkan Vekili Suat Kılıç taktı.

Burada gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Başbakan Erdoğan, yemin töreninden sonra perşembe günü saat 11.00'de parti grubunu toplayacağını söyledi. Erdoğan, yemin törenini BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekillerinin ardından CHP'nin de boykot edebileceğine yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine şunları kaydetti: "Bizi şu anda halkımız parlamento çalışmalarına katılmak üzere buraya gönderdi ve biz de her şeyin parlamento içinde hallolacağı inancıyla yeminlerimizi yapacağız ve ondan sonra parlamentoda milletimizin bize verdiği görevi yerine getireceğiz. Yasama organı olarak ne gerekiyorsa burada onu yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Millet bizden boykot istemiyor; millet bizden 'git orada benim haklarımı savun' diyor, 'benim problemlerini, sorunlarımı orada çöz' diyor. Onun için de bizim ilk en önemli hedefimiz bu dönemde inşallah yeni bir anayasayı yapma teşebbüsünde bulunmaktır. Meydanlarda hep birlikte bunun sözünü verdik. Hep birlikte bunun sözünü verenler, gelirler parlamentoda otururuz, konuşuruz, nerede sıkıntı, sorun varsa bu sorunları çözmenin gayreti içinde oluruz."

"BAŞKA ADAY MI BULAMADILAR?"

Erdoğan, Hatip Dicle ve Ergenekon tutuklusu vekillerin durumunun çözülmesi için bir önerisi olup olmadığının sorulması üzerine de, "Bu konunun hepsi yargı içinde yürüdü. Yani Dicle ile ilgili olan konu çok açık, her şeyiyle ortada zaten. Bu konuda ta mart ayına dayanan bir süreç var, mahkumiyet kararı var. Mahkumiyet kararı olanın durumu bellidir. Tutuklu olanlarla ilgili süreç bellidir. Aslında gerek siyasi partiler, gerekse burada bağımsız aday olanlar ne olacağını bile bile bu adımları attılar ve bu gerçeği lütfen göz ardı etmeyelim. Yani bu tür sıkıntıların olabileceğini bilerek bu adımları attılar. Başka aday adayı mı bulamadılar, başka aday mı bulamadılar da niçin bu tür sıkıntıların olacağını bildikleri insanları aday yaptılar? Bu soruları niye sormuyorsunuz? Bu soruları sorun. Hiç aday mı yoktu? Sıkıntı buradan geliyor. Demek ki buralarda maksat yasaları zorlamak, yasaları zorlamak suretiyle ülkede yeni yeni gerilimlere zemin hazırlamaktır. Bu işler konuşulduğu zaman bizler de düşüncelerimizi, kanaatlerimizi söyledik; 'yanlış adım atıyorsunuz' bunların hepsini söyledik. Ama ne yazık ki bunların hiçbirisi yer bulmadı ve bugüne gelindi. Ve şu anda da yargının kararı neyse herhalde herkes buna saygı duyacaktır" şeklinde konuştu.

Meclisi tatile sokmamak gibi bir kararları olup olmadığının sorulması üzerine de Erdoğan, "Yok. Bu kadar yorucu bir süreçten sonra bırakın da parlamento da hakkı olan o tatilini yapsın. Zaten öyle zannediyorum ki 15 temmuzu falan işlerimiz bulacak. Dolayısıyla biz 1 temmuzda başlıyorduk. Şimdi 15 temmuzda başlayacak" dedi.

Yeni kabineyle ilgili heyecanlı bir bekleyişin olduğunun belirtilmesi üzerine de Erdoğan, "Yeni kabine ustalık döneminin kabinesi olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2011 Salı 09:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haci ziya gülkanat IP: 77.239.50.xxx Tarih : 28.06.2011 17:39:04

Sayin Basbakanim Bir Baskana yakisir bir deyimmi kullandiginiz,Senide yaratan Allah,Onuda yaratan ayni Allah,Yaratilani begenmemek ,Hor görmek, Asagilamak, Siz bu deyimi Kendinize yakistiriyorsaniz,Kusura bakma Ben sizin Inandiginiza Inanmiyorum,Hani Yaratilani severiz Yaratan dan ötürüydü,Hangi yaratana inaniyorsunuz.?