18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Başkan, ’hayaletli’ saraydan kaçtı

Doğu Afrika ülkesi Malavi’nin cumhurbaşkanı, 100 milyon dolar değerindeki başkanlık sarayında artık uyuyamayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Bingu wa Mutharika, yapımı 20 yıl süren bu muhteşem bina için meclisle kıyasıya bir mücadeleye girmişti.

Sonunda milletvekilleri kaybetti ve bir süredir kullandıkları bu binadan ayrılarak, kendilerine kiralık bir yer bulmak zorunda kaldılar.

Mutharika ise zaten cumhurbaşkanlığı konutu olarak inşa ediliğini söylediği binaya taşındı.

Ama artık oraya sadece gündüzleri, çalışmak amacıyla gidiyor - çünkü sarayın geceleri garip sesler ve hayaletlerle dolu olduğunu söylüyor.

Cumhurbaşkanı Mutharika’nın din danışmanı, Malavili liderin geceleri duyduğu ayak sesleri ve başka gürültüler yüzünden, 300 odalı saraydan geçici olarak taşındığını açıkladı.

Danışman Malani Mtonga, cumhurbaşkanının ülkedeki farklı Hıristiyan cemaatlerin liderlerinden kötü ruhları saraydan uzaklaştırmak amacıyla dua etmelerini istediğini sözlerine ekledi.

Bu arada Associated Press ajansına isminin saklı kalması kaydıyla bilgi veren bir yetkili, Mutharika’nın geceleri üzerinde fareler dolaştığını hissettiğini, ancak uyandığında birşey göremediğini söyledi.

Muthanga seçim kampanyası sırasında yoksul Malavililere devlet harcamalarını kısacağına söz vermiş; ancak sonradan bu sözü yerine getirmediğini söyleyen muhalif çevrelerden yoğun eleştiri almıştı.


BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 14 Mart 2005 Pazartesi 19:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?