31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Baskı sürecinde inancını korudu!

 28 Şubat sürecindeki ortağı ne dedi?

28 Şubat sürecinde Erbakan'la koalisyon hükümeti kurmuş olan Tansu Çiller, Erbakan'ın baskı sürecinde inancını ve direncini koruduğunu söyledi.

"Hizmet, inanç insanıydı, insanı severdi. 28 Şubat'ta birlikte iktidardaydık. 28 Şubat sürecine birlikte tanıklık yaptık. İnancını ve direncini bir kez daha orada bizzat gördüm. Bütün ailesine ve milletimize, yakınlarına, Saadet Partisi mensuplarına başsağlığı diliyorum, mekanı cennet olsun.

O süreçte birlikte iktidardaydık, o sürecin bütün ayrıntılarına tanıklık ettik birlikte. Tespitleri genelde aynıydı fakat dirençle yaklaştık olaya. İnançlı olduğunu bir kez daha gördüm. Ama tekrar ediyorum siyasetimize damgasını vurmuş bir isimdir.

Sayın Erbakan hep inancıyla yaşadı, 28 Şubat'ta da bunu dava arkadaşları birlkte gördüler. Hoca tarafı vardı, eğitmeyi severdi. Aslında kendisinin hocalık yaptığı, sonra da dava arkadaşı olan arkadaşları bugün iktidarda. Dolayısıyla o hocalık tarafının da bugün saygıyla anılması lazım. Her zaman iddiasında ısrarlı olan bir kişiydi, uzun süre siyasette olmasının bir nedeni de bu olmuştur. Bugün artık başsağlığı dilemektir söylenecek son söz.

28 Şubat'ı ayrı analiz etmek lazım. Bugünün meselesi olduğunu düşünmüyorum ama sayın Erbakan o çizgisinde devam etti. Son ana kadar bu siyasetteki varlığına ve davasına olan inancında, hiç kırık çizgisi olmadan devam eden bir kimlik ortaya koydu. Son zamanlarda bize de haber yolladı. Demokrat Parti çerçevesinde bir araya gelir miyiz gelmez miyiz gibi bir takım tartışmalara ışık tuttu. Bunlara enerji kattı. Dolayısıyla davasına olan inancını sonuna kadar gördük. Bu direnci 28 Şubat'ta da görmüştük."

 7 Şubat'ta helalleştik

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefat eden Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın okul arkadaşı ve meslektaşı olduğunu belirterek, "Geçen 60 yıl içinde pek çok yakınlığımız olmuştur. Çeşitli siyasi hadiseler içinde beraber göründük. Son defa hastayken 7 Şubat günü Güven Hastanesinde kendisini ziyaret edip helalleşmiştim. Allah rahmet eylesin, üzüntülerimi ifade etmek istiyorum" dedi.

9. Cumhurbaşkanı Demirel AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ebediyete intikali dolayısıyla üzüntülerimi ifade etmek istediğini, evvela merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı dilediğini" söyledi.

Erbakan’ın okul arkadaşı ve meslektaşı olduğunu hatırlatan Demirel, "Geçen 60 yıl içinde pek çok yakınlığımız olmuştur. Çeşitli siyasi hadiseler içinde beraber göründük. Son defa hastayken 7 Şubat günü Güven Hastanesinde kendisini ziyaret edip helalleşmiştim. Allah Rahmet eylesin, üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Milletimize başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

-DEMİREL’DEN SAADET PARTİSİ’NE VE FATİH ERBAKAN’A TELGRAFLAR-

Öte yandan, Demirel, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kamalak ve Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’a da birer telgraf gönderdi.

Demirel, Kamalak’a gönderdiği telgrafta, "Saadet Partisi Genel Başkanı, değerli okul ve siyaset arkadaşım, meslektaşım, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ebediyete intikali dolayısıyla derin acınızı paylaşır, sizlere ve milletimize başsağlığı dilerim. Milletimiz değerli bir evladını kaybetmiştir. Allah Rahmet eylesin. Saygılarımla" ifadelerini kullandı.

9. Cumhurbaşkanı, Fatih Erbakan’a gönderdiği telgraf ise şöyle: "Muhterem Pederiniz, Saadet Partisi Genel Başkanı, değerli arkadaşım Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatı dolayısıyla derin acınızı paylaşır, merhuma Allah’tan rahmet dilerim.

Milletimiz değerli bir evladını kaybetmiştir. Hepimizin başı sağolsun."

 

...
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2011 Pazar 22:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.101.46.xxx Tarih : 28.02.2011 13:45:20

bas insanlarimiza idare eden bas baslara yasamin kalici degil son buluculuguna örnek ölmek ve ölümü gecici degil her sorumlulukta her iste gecici degil devamli hatirlamak bu kiside bir basti vebas olarak bu fani dünyadan ayrildi basken bir yaptiklarina ve yapmak istediklerine ve yapamadiklarina kendi penceremden bir göz attim ne desem de kala kaldim yanliz su konuda kiskandim ama böyle olmasin dada hak verdim  yaslandi hal kuvvet kalmadi yaninda kalkarken bile koluna üc bes kisi girdi kaldirdi kibar temiz bakimli giyinisi trasli olusu baskalarini sayesinde yardimi oldugu besbelli idi bu bende bir bir yasli bir halsiz kisiye yapilan bu hizmet harkulade bir hosluk getirdi  ama birden mahalemizdeki bir yanliz kisi aklima geldi su istiyor su vereni yok acikiyor ekmek alacak gücü yok agliyasim geliyor benimde gücüm buna yardima yetmiyor nerde bu baslar demek geliyor birieri  öldü birileri gezide biri mal derdinde biri bilmem ne derdinde benimde gözüm bu yasliyi görüyör göz görür gönül katlanmaz oluyor ölsede kurtulsa diye icimden geciyor bir kural var herkez ölüyor bir de bizim kural sözümüz var bende bu kurala uyuyor her ölene allah rahmet eylesin diyorum cennet mekani olsun buna bir sey diyemiyorum beni asar kimseyede cennete gitsin kurali na uymak istemiyorum  orasini allah bilir