23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

'Başmüzakereci emekli general olsun’

AKP Ağrı Milletvekili Melik Özmen, Türkiye`nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği sürecinde emekli bir generalin başmüzakereci olmasını önerdi. AKP`nin Kızılcahamam`daki 4. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı`nın basına kapalı bölümünde, 33 milletvekilinin söz alarak, siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, AKP Ağrı milletvekili Melik Özmen, AB ile müzakere sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

20. yüzyıla girerken imparatorlukların tasfiye edildiğini ve ulus devletlerin kurulmaya başlandığını anlatan Özmen, Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşunda Lozan`da müzakereleri bir general olan İsmet İnönü`nün yürüttüğünü anlattı.

Özmen, sonraki süreçte, dünyada, ulus devletlerin, ulusal iradeye ait bazı haklarını, savaşsız, AB gibi üst birliklere devretmeye başladıklarını ifade etti.

Türkiye`nin AB üyeliğinin, Lozan kadar önemli olduğunu belirten Özmen, bu süreçte de emekli bir generalin başmüzakereci olarak görevlendirilebileceğini söyledi.

Özmen, müzakere heyetini oluştururken, seçimlerde yüzde 7`nin üzerinde oy olan partilerin de hükümetin belirlediği kriterlere uygun isimler önerebileceğini, bu sayede milli iradeyi temsil eden kesimlerin katılımının sağlanabileceğini anlattı.

Melik Özmen, böylelikle Türkiye`nin AB üyeliği yolunda ortaya çıkacak eleştiri, aleyhte propagandaların önüne geçilebileceğini kaydetti.

Trabzon milletvekili Asım Aykan da genel seçimlere iki buçuk yıl kaldığını hatırlatarak, bu süreçte çok dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Milletvekillerinin Meclis`e devamsızlığının önlenmesi için çözüm üretilmesi gerektiğini de belirten Aykan, bakanların milletvekilleriyle daha sık görüşmesini ve buna dönük bir yapılanma oluşturulmasını istedi.

Aykan, hükümetin yürüttüğü faaliyetlerin halka yeterince anlatılamadığını belirterek, bunun için gerekirse profesyonel yardım alınabileceğini söyledi.

Yozgat Milletvekili İlyas Arslan da son günlerde bazı köşe yazarlarının hükümeti eleştiren yazılarına değinerek, ``Bize yakın bu yazarların eleştirileri bizi yaralamamalı. Dostun gülü bizi yaralamaz`` ifadesini kullandı.

"İSTİFALAR GÜNDEMİMİZDE DEĞİL"

Bazı milletvekillerinin konuşmaları sırasında AKP`den istifa eden milletvekillerini eleştirmeleri üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın ``İstifalar gündemimizde değil`` diyerek araya girdiği ve bu yöndeki konuşmaları sona erdirdiği öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 12:33:57
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 13:53:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?