17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Basra'da 3 gemi havaya uçuruldu

Irak'ın Basra'daki ana petrol terminallerinden birinin ve 2 petrol tankerinin yakınında 3 geminin havaya uçurulduğu bildirildi.

İngiliz askeri sözcüsü Yüzbaşı Hişam Halavi, bir geminin terminalin yakınlarında bir koalisyon gemisi tarafından durdurulduğunu, koalisyon güçlerinden bir ekibin gemiye ulaşmasının ardından, geminin havaya uçtuğunu söyledi.

Halavi, diğer iki patlamanın, Irak'ın güneyindeki Umm Kasr limanı yakınındaki Abbott petrol terminali yakınındaki iki tankerin yanında meydana geldiğini belirtti.

ABD Deniz Kuvvetleri yetkilileri, Basra Körfezi'nin kuzeyinde akşam saatlerinde petrol terminallerine eş zamanlı yapılan 3 saldırıda 2 askerin öldüğünü, 4 askerin de yaralandığını açıkladı.


Bahreyn'in Manama kentindeki ABD 5. Filo Üssü'nden yapılan açıklamada, askerlerin Hor el Amaya Petrol Terminali'ne yaklaşan bir bot tespit edildiği belirtildi. 8 kişilik askeri ekibin bota yaklaştığı sırada meydana gelen patlamayla, askerlerin denize düştükleri ve 2 askerin öldüğü, 8 askerin de yaralandığı kaydedildi.

İngiltere Savunma Bakanlığı ise petrol terminali ve açıkta bekleyen tankerde zarar meydana gelmediğini açıkladı. Bakanlık sözcüsü, yakınında bir geminin havaya uçtuğu terminalin ve tankerin zarar görmediğini, İngiliz askerlerinden de ölen olmadığını söyledi.

BASRA - AA / İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2004 Pazar 00:03:35
Güncelleme :25 Nisan 2004 Pazar 00:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?