31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Batıda lodos doğuda kar

Marmara Bölgesi’nde etkili olan ve gemilerin karaya oturmasına, Karaköy İskelesi’nin sulara gömülmesine, evlerin çatılarının uçmasına yol açan lodos etkisini kaybetti.

Ancak, Ege ve İç Anadolu’da bazı bölgeler hálá lodosun etkisi altında. Doğu ve iç kesimlerdeki bazı bölgelerde ise kar başladı. Kar, hayatı olumsuz etkiledi.

İSTANBUL’da şiddetli lodos nedeniyle, halatlarını koparıp Salacak sahilinde, Marmaray şantiyesinin 300 metre uzağında karaya vuran Feya isimli kuru yük gemisi ile Geylanbey ve Transpetrol 2 isimli tankerlerin çevresi akaryakıt sızıntısına karşı bariyerle çevrildi. Üç tankerin akaryakıt kaçakçılığı yüzünden hacizli olarak Haydarpaşa limanında tutuldukları ortaya çıktı. Lodosun İstanbul’da etkisini kaybetmesiyle birlikte hasar tespit çalışmaları başladı. Ancak, Ege ve İç Anadolu Bölgesi’ne kayan lodos, her iki bölgede de etkili olmaya devam ediyor.

İZMİR’de önceki akşam saatlerinde şiddetini artıran lodos yüzünden çok sayıda ağaç devrildi. Balçova, Bornova ve Karşıyaka ilçelerinde park halindeki araçlar, devrilen ağaçlar yüzünden hasar gördü. Balçova ve Güzelyalı’da, yağmur nedeniyle bazı iş yerleri ve evleri su bastı. Lodosun etkisini yitirmesiyle birlikte önceki akşam iptal edilen Bostanlı bağlantılı vapur seferleri dün sabah yeniden başladı.

MANİSA’nın Turgutlu İlçesi’nde önceki akşam hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan şiddetli lodosun etkisiyle devrilen bir ağaç, Avukat Hüseyin Azman’a ait otomobili ezdi. Lodosla birlikte başlayan şiddetli yağmur sonrası da Erler Caddesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi ile İbrahim Gökçen Bulvarı’ndaki yirmi işyerini su bastı.

ÇANAKKALE’de lodos yüzünden durdurulan Gelibolu-Lapseki, Gökçeada-Kabatepe ve Geyikli-Bozcaada arasındaki araba vapuru seferlerini yeniden başladı.

KAYSERİ’de gece hızı saatte 55 kilometreye ulaşan lodosun da etkisiyle sobalardan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 20 kişi hastanelerde tedaviye alındı. Sağlık durumları iyi olduğu belirtilen bu kişilerden bazıları taburcu edildi.

BOLU’nun yüksek kesimlere gece kar yağdı. Kartalkaya’da kar kalınlığı 15, Abant’ta ise 6 santimetreye ulaştı. Abant’ta tatil yapanlar sabah doğayı bembeyaz görünce sevindi. Tatilciler göl etrafında yürüyüşe çıkıp, kartopu oynadı. Yola çıkacak olan tatilciler araçlarının üzerindeki karları temizledi.

BURSA Uludağ’da önceki akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sonrası kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

İSTANBUL

Sabıkalı gemiler lodosta yan yattı


Salacak açıklarında demirleyen ve akaryakıt kaçakçılığı yüzünden hacizli olan yük gemileri, şiddetli lodosun etkisiyle karaya vurdu.

MERSİN

Korku filmi gibi


Mersin’in Erdemli İlçesi’ne bağlı Kızkalesi Beldesi’nde deniz üzerinde 4 ayrı noktada oluşan hortumlar, denizin kabarmasına ve balıkçı teknelerinin su almasına yol açtı. 2 teknenin de insansız olarak battığı belirtildi. Korku filmi sahnelerini andıran hortum sırasında çevredeki balıkçılar teknelerini kurtarmaya çalıştı. Ancak kabaran deniz suyu, fırtınanın da etkisiyle tekneleri sahile savurdu. Çok sayıda balıkçı teknesinde hasar meydana gelirken, çevrede toplanan vatandaşlar da dehşet içinde hortumları izledi.

SAKARYA

Minare devrildi


Sakarya’nın Çaybaşı Yeniköy Beldesi Yeni Mahalle’de 51 yıllık Selvili Camii’nin minaresi, şiddetli rüzgar nedeniyle devrildi. Selvili Camisi İmamı Abdurrahman Karyağdı, "17 Ağustos Depremi’nde bile hasar görmeyen minare, rüzgar ve fırtınanın etkisiyle caminin üzerine devrildi. Herhangi bir can kaybı yok. " dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 17:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?