18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Batman'da 'resmi' Kürtçe kursunu AKP'li vekiller açtı

Batman Kürtçe Dil Kursu, düzenlenen törenle açıldı.
Daha önce, Milli Eğitim Bakanlığı kapı standartlarına uymadığı ve yangın merdiveninin var olduğunun rapora yazılmaması gibi sebeplerden dolayı açılmasına izin verilmeyen Kürtçe dil kursu, düzenlenen törenle resmi olarak açıldı. Kursun açılışına AKP Milletvekilleri Ahmet İnal, Afif Demirkıran, M. Nezir Nasıroğlu, AKP İl Başkanı Muzaffer Bağ, AKP İlçe Başkanı Avukat M.Emin Ekmen, Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, DEHAP, SHP, ÖTP İl Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış kurdelesini, Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ve AKP İl Başkanı Muzaffer Bağ birlikte kesti.
Kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, çok mutlu olduklarını belirterek, demokrasi yönündeki engellerin tamamen ortadan kaldırılması talebinde bulundu. Başkan Kalkan, Kürtçe'nin okullarda seçmeli ders olarak okutulmasını isteyerek, milletvekillerinden bu konuda destek beklendiğini ifade etti.
Kursun açılma işlemlerini yürüten emekli öğretmen Aydın Üneşi, davetlilere sınıfları gezdirerek, verilecek eğitim hakkında Kürtçe bilgi verdi. Öğretmen Üneşi, en mutlu günlerini yaşadıklarını ifade ederek, "Sevinçliyiz ama daha fazla sevinmek için Kürtçe okul, Kürtçe akademi, enstitü ve üniversitenin açılmasını istiyoruz" dedi.
Açılışa katılan AK Parti Batman Milletvekilli Afif Demirkıran kursun açılmasında partisinin önayak olduğunu ifade etti. Milletvekilleri, Türkiye'de gerçekleştirilen demokratikleşme hamlelerinin Avrupa'da da takdir gördüğünü belirterek, kursun hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.
Kürtçe müzik eşliğinde yapılan konuşmalardan sonra davetliler akşam verilecek resepsiyonda buluşmak üzere kurstan ayrıldı. Bu arada kursun açılış töreni nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Kürtçe kursun bulunduğu bina önünde bekleyen polis, daha sonra ayrıldı. Kursun açılışını ABD CNN televizyonu muhabirleri de izledi.
BATMAN - İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2004 Pazar 16:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin durmaz IP: 81.215.164.xxx Tarih : 4.03.2005 22:49:10
işte tam zamanı kürtçe yaygın olmalı ben bilmediğim halde öğretenim olursa seve seve öğrenmek isterim bana yardım etmek isteyenler olursa lütfen beni arasın bütün sanal aleme iyi keyifler geçirmesini dilerim... YASİN DURMAZ 0388 311 54 65 (bu benim ev telefonum bekliyorum......