27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Batman'da yeşilkart operasyonu

Batman'da, sağlık yardımına muhtaç ailelere verilen yeşil kartların geçerlilik süresini doldurup, tekrar süre uzatılması konusunda yolsuzluk ve sahtecilik yaptıkları iddia edilen 17 kişi, mahkemeye sevk edildi. 

Edinilen bilgiye göre, Batman'da yeşil kartların geçerlilik süresini doldurup, süre uzatımı konusunda yolsuzluk ve sahtecilik yapıldığına dair alınan duyumlar üzerine Batman Valiliği'nin emirleri doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. "Büyüteç" adı verilen ve 6 ay içerisinde yapılan çalışmalarda, yeşil kartlar üzerinde yapılan sahteciliğin teşekkül halinde yapıldığı, bu teşekkül içinde bulunan şahısların yeşil kart vizesini uzatmak isteyen vatandaşlardan bir kısmının yeşil kartlarını sahtecilik yöntemi kullanarak uzattıkları ve devleti maddi zarara uğratarak, haksız kazanç temin ettikleri belirlendi. 

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak gerekli veri ve bilgiler toplandıktan ve yeşil kartların süresini sahte yöntemlerle uzatan çete üyeleri hakkında yeterli deliller elde edildikten sonra çete üyelerine yönelik operasyon başlatıldı. Çete üyelerine yönelik toplam 9 ayrı noktada 25 ekip ve 75 personelin katılımıyla gerçekleştirilen "Büyüteç" operasyonunda ilk etapta 9 olmak üzere toplam 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ev, işyeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda, 94 adet sahte yöntemlerle süresi uzatılmış yeşil kart, 67 adet çeşitli şahıslar adına düzenlenmiş sağlık karnesi, 128 adet kaçak yollardan temin edilmiş hap, bin 735 YTL değerinde ilaç kupürü, 231 kutu kupürü kesilmiş ilaç, 2 adet tarihi eser olduğu değerlendirilen obje ve çok sayıda yeşil kart düzenlemede kullanılan evrak ile terör örgütü militanlarından oluşan albüm ve yasak yayın ele geçirildi. 

Gözaltına alınan şahısların, "yeşil kart karnelerinin süre uzatımları konusunda sahtecilik yöntemlerine başvurdukları, şahısların birbirleriyle irtibatlı olduğu, Batman'da bazı eczanelerin de bu teşekkül içerisinde olduğu, çete üyelerinin çoğunun daha önceki yıllara ait çeşitli sabıkalarının bulunduğu, çoğu yeşil kart sahibinin mağdur edildiği ve devletin zarara uğratılarak haksız kazanç temin edildiği" tespit edildi. Haklarında suç işlemek için örgüt kurmak teşekkül halinde resmi evrakta sahtecilik, haksız kazanç sağlamak ve devlet kurumu aleyhine dolandırıcılık suçlamalarıyla tahkikat evrakları düzenlenen 17 kişi adli mercilere sevk edildi.
Batman Adliyesi'ne getirilen zanlılardan bazıları, basın mensuplarına küfrederek saldırmak istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 18:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?