17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Baydemir: Ziyaretimiz, insani bir davranıştır

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, açıklamasını yapamayacakları hiçbir davranışları bulunmadığını söyledi.

Ölü ele geçirilen teröristin ailesini ziyaretiyle gündeme gelen Baydemir, olayın yaşandığı ilk gece, belediye başkanlarını yanına alarak hastaneye gittiğini, yaralılara "geçmiş olsun" dileğinde bulunduklarını ve yaşamını yitiren güvenlik personelinin ailesine taziye dileklerini ilettiklerini ifade etti.

"Bizleri olduğumuzdan farklı gösterme çabasına girilmesin" diyen Baydemir, şöyle konuştu:

"Taziye evine gitmemiz de dini inancımızın, örf ve adetlerimizin bir gereğidir. Kentte yaşanan tüm acıları ortaklaştırmamız gerekiyor. Belediye başkanlarımızla birlikte fırsatını bulduğumuzda her taziyeye gideriz."

İlk gece, çatışmada yaşamını yitiren kişinin ailesine de taziyede bulunduklarını, başka bir acının sahibi olan anne ve babaya da taziye dileklerini iletmenin neden abartıldığını anlayamadığını anlatan Baydemir, şunları kaydetti:

"Buna bir anlam vermek olanaklı değil. Tabii ki, resmi aracımla gideceğim. Kentin dört bir yanına gittiğimde kendi aracımı kullanıyorum.

Belki de bizim çabamız olmasa daha kötü olaylar da yaşanabilirdi. Bizim çabamızın doğru algılanmasını istiyorum. Bu kentte bütün insanları temsil ediyorum. Taziye görüntüleri amatör kamera görüntüsü değildir. Emniyet Müdürlüğü’nün kamerasıdır. Olayı gizlemek isteseydik başka araçlarla giderdik. Bunu gizlemenin bir anlamı yoktur. Bu tutumumuzun gizlenecek, saklanacak bir yanı yoktur."

DİYARBAKIR
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 15:51:34
Güncelleme :9 Ağustos 2004 Pazartesi 15:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?