18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Baydemir'e 10 ay hapis cezası

DTP'li Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'e 10 ay hapis cezası verildi

 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyine yapılan operasyonla ilgili Konuk evi önünde basın açıklaması yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e ve dönemin Diyarbakır DTP İl Başkanı olan Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay'a 10 ay hapis cezası verildi.

Yapılan sınır ötesi operasyonla ilgili Konuk Evi önünde operasyon döneminde bir açıklama yapan ve açıklama nedeniyle hakkında soruşturma açılan Diyarbakır Büyükyehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile dönemin DTP Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay'ın bugün davası görüldü. Yapılan basın açıklamasında Baydemir, "Ne gerilla ölsün, ne asker ölsün" sözlerini kullanmıştı.

Bugün Diyarbakır 4 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Baydemir ve Atalay'a 10'ar ay hapis cezası verildi. Başkanların Avukatı Muharrem
Erbey ise verilen cezaya itiraz edeceklerini belirtti

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 11:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EFE09 IP: 81.189.93.xxx Tarih : 21.04.2009 13:08:58

Hapis cezasi olanlar politikaya devam edemiyor deniyordu sanirim! Yaniliyormuyum yoksa su tepede oturanlarda mi sucluydu ve bir sekilde kendilerini temizledi?dtp = pkk  bunlarin hepsini DGM de vatan haini olarak yargilamaniz lazim tabii dolaysiyla vatani satan diger din duygu sömürücülerini de dahil ederek, bir farklari yok zaten!