17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Baykal, Erdoğan'ı mahkemeye veriyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın bir konuşmasında 'CHP'nin kökü bereketsiz' sözlerine cevap vererek,
Başbakan Erdoğan'ı mahkemeye vereceğini söyledi.
Erdoğan'ın özür dilemesi gerektiğini belirten Baykal, "Neymiş bu CHP'nin kökü. CHP'nin köküyle ne sorunu var Başbakan'ın? CHP'nin o bahsettiği kökü bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin, bu bölgenin güçlü bağımsız saygın bir ülke haline gelmesini sağlayan kişiyi, anlayış ve kurum olduğunu birilerinin Başbakan'a hatılatması lazım. Yani bu tecavüz karşısında doğrusu ilk aklıma gelen Başbakan'ı mahkemeye vermek oldu. Bunu araştıracağız. Bu sıradan bir olay değildir. Başbakan CHP'den özür dilemelidir. Kendisini kaybettiğini, sağduyusunu yitirdiğini ve CHP'ye bu söylediği sözlerden dolayı sadece CHP'lilerden değil bütün Türk milletinden özür dilediğini ifade etmelidir. Böyle Başbakanlık olmaz" dedi.
Baykal, bugün TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Baykal, bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'CHP'nin kökü bereketsiz' sözlerini hatırlatmasına şu karşılığı verdi: "Sayın Başbakan bu söylemleri gerçek mizacını, üslubuna yansıtma doğrultusunda hızla ileri gidiyor. Hani başlangıçta mizacını kontrol altına alma konusunda daha başarılı bir tablo sergiliyordu. Fakat zaman içinde kişiliği üslubuna yansımaya başladı. Yani toplumun değişik kesimlerine, doktorlara gazetecilere, bir mitingde iş isteyen ya da 'pancardan bahset' diyen, bir köylü vatandaşa, ya da bir konferanstaki öğrenci çocuğun söyledikleri söze tepki gösterirken ortaya çıkan gerçek kimliği kişiliği, şimdi CHP'ye yönlik olarak da yansımaya başladı. Tabii siyasette polemik olur, tartışma olur ama polemiğin ve bu polemiklerde kullanılan sözlerin parti ve hükümet başkanları düzeyinde belli bir düzeyinin korunması ihtiyacı vardır. İlk kez Türkiye'de bir Başbakan'ın ağzından böyle bir üsluba tanık oluyoruz. Yani CHP'nin kökünün bereketsiz olduğunu söylüyor. Neymiş bu CHP'nin kökü. CHP'nin köküyle ne sorunu var Başbakan'ın".
Başbakan'ı mahkemeye vermeyi düşünduğunu kaydeden Baykal, "Mahkemeye vermeye yönelik çalışmalar giderken de Sayın Başbakan'ı Ali Topuz'a havale ediyorum. Cevabını yarın verecektir" dedi.
ALİ ULURASBA-ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 15:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seyfullah IP: 85.101.83.xxx Tarih : 1.09.2005 21:35:46
çok doğru.bir karar baykal beyefendiyi tebrik ediyorum