17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Baykal, Karayalçın'dan umutlu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın çekilebileceğini ima ederek, "İnsanlardan umut kesilmez. Başta yapılmaması gereken yanlışlıklar belki son noktada toparlanabilir" dedi.
Baykal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yılmaz Ateş ve Çankaya Belediye Başkan adayı Muzaffer Eryılmaz ile Ankara'nın önemli alış-veriş merkezlerinden Karum'u gezerek esnaftan oy istedi. Karum içinde bulunan cafede oturarak gazeteciler ile sohbet eden Baykal'ın gündeminde yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve SHP Genel Başkanı Karayalçın vardı. Erdoğan'ın dün, kendi memleketi Antalya'daki mitingde, CHP'ye yönelik eleştirileri dolaysıyla Antalyalılar'ı üzdüğünü savunan Baykal, "O herkese haddini bildiriyor, azarlıyor. Toplantılarda vatandaşları azarlarken kullandığı üslubu bütün vatandaşlara yönelik olarak kullanmış" dedi. Yerel seçimlerde en çok İstanbul'un sonucu merak ettiğini söyleyen Baykal, İstanbul'un dikkatle izlenmesi gerektiği, beklenmedik sonuçların ortaya çıkabileceğini söyledi. Ankara'daki sonucu daha az merak ettiğini kaydeden Baykal, "İstanbullu şimdi kara kara düşünüyor. Bir tarafta büyük bir başkan adayı var. Diğer taraftan İstanbul'a atfedilen siyasi bir tablo var. İstanbullu seçmen büyük bir karar alabilir" diye konuştu. Seçim gezilerini devam ettiklerini belirten Baykal, Karum'u gezmesinin de bir seçim çalışma olduğunu ifade ederek, bu haftanın hareketli geçeceğini kaydetti.
Baykal, Ankara'da solun iki güçlü isim çıkartmasının AK Parti'nin adayı Melih Gökçek'in işine yarayıp yaramayacığının sorulması üzerine ilginç açıklamada bulundu. Baykal, "İnsanlardan umut kesilmez. Bakarsın son anda bir toparlanma ortaya çıkabilir. Hepimiz görevimizi yapıyoruz. önümüzde daha zaman var. Doğru bir değerlendirme yapılabilir, yapılmalıdır. Kaldı ki Ankaralı seçmen çok tuzağa düşürüldü. Umut ediyorum diğer siyasetçilerin hatalarına fırsat vermeyecek bir kararlılığı sergilemelidir. Ankaralı seçmenden de umudum var siyasetçilerde de umudum var" diye konuştu. Bu sözleriyle kastının Karayalçın'ın çekilmesi' olup olmadığına ilişkin olarak bir soruya cevap veren Baykal, "Başta yapılmaması gereken yanlışlıklar belki son noktada toparlanabilir düzetilebilir' yanıtı verdi.
CHP'li belediyeleri eleştiren Erdoğan'a da cevap veren Baykal, "Başbakan boş konuşuyor. Başbakan küçük siyaset yapıyor. CHP'li belediyelerin başarıları ortada. Gelsin hizmeti bir gösterelim" ifadesini kullandı. Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sürdüren Baykal, "Eğer bir Başbakan bu kadar haksız ve temelsiz olarak bir siyasi partiye saldırıyorsa sıkıntısı var demektir" dedi.
CHP'nin Çankaya Belediye Başkan adayı Muzaffer Eryılmaz, 'Siz radyoloji uzmanısınız. Karum'un röntgenini çektiniz mi?" şeklindeki soruya ilginç bir cevap verdi. Konuşmasına, "Övünmek gibi olmasın röntgenciyim" diyerek başlayan Eryılmaz'ın bu sözleri gülüşmelere neden oldu. Böylece ilk siyasi gafını yapan Eryılmaz, küçük yaşta beri Çankaya'da büyüdüğünü ifade ederek, Çankaya'nın sorunlarını iyi bildiğini ve bunları çözeceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından üst katlardaki mağazaları da ziyaret eden Baykal, beraberindekiler daha sonra sokağa çıkarak yoldaki vatandaşlarla konuştu. Bir ayakkabı boyacısı ile konuşan Baykal, taksicilerin de sorunlarını dinledi. Daha sonra Kuğulu Park'a geçen Baykal, parkta küçük bir kız çocuğu ile güvercinlere yem verdi. Burada bir gazetecinin DSP'nin amblemini kastederek, 'Beyaz güvercinler de geliyor" demesi üzerine Baykal, gülerek, "artık ayrı gayrı yok" şeklinde konuştu. Baykal, programına daha sonra Armada'yı gezerek devam etti.
HASAN ESEN - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 7 Mart 2004 Pazar 15:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?