19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Baykal: 19 Mayıs yeni Türkiye'nin çıkış tarihi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 19 Mayıs`ın Türk tarihinde kutsal anlam taşıdığını belirterek, 19 Mayıs 1919`un yeni Türkiye`nin başlangıç tarihi olduğunu söyledi.

CHP Gençlik Kolları`nın ``Tam bağımsız Türkiye`` yürüşünün ilk durağı CHP Genel Merkez önü oldu. Gençler genel merkez önünde adeta AKP karşıtı miting gerçekleştirdi.

``Devrimlerinin bekçisiyiz``, ``Tek yol tam bağımsız Türkiye``, ``Powell`in sevdası, Tayyip`in rüyası, İmam Hatip yasası``, ``Mağrurlanma Tayyip, senden büyük halk var``, ``Gençiz, geleceğiz, karanlığı ezeceğiz``, ``İmam hatip yasasına geçit yok`` şeklinde yazılı pankart ve dövizler taşıyan partili gençler sık sık ``Katil ABD, işbirlikçi AKP``, ``Türkiye laiktir, laik kalacak``, ``Gençiz, güçlüyüz, Atatürkçüyüz`` şeklinde sloganlar attı.

CHP Parti Meclisi üyesi ve Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yalçınkaya, gençlere yaptığı açıklamada 19 Mayıs bayramlarını salonlara sığdırmayıp direniş bayramı haline dönüştürdüklerini söyledi.

CHP`li gençlerin ``Kuvai Milliye`den aldığı güçle Türkiye`yi teokratik devlet haline getirmek isteyen YÖK Yasası`na karşı`` yürüdüğünü belirten Yalçınkaya, ``Çünkü biz biliyoruz ki bizim partimizin kurucu kadrolarında hırsız, çete, vatansever görünümlü vatan haini yoktur. Kurucu kadrolarında Kuvayı Milliye vardır`` diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da gençlerin beraberlerinde getirdikleri toprağın ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini belirterek ``Türkiye`ye sahip çıkmak kararlılığında görerek bu görev ve sorumlulukla toprağı ve bayrağı kabul ediyorum`` dedi.

Türkiye`nin dört bir tarafından getirilen toprağı temeli atılacak olan genel merkezin temeline yerleştirileceğini kaydeden Baykal, ``Böylece 19 Mayıs 1919`da başlayan büyük hareket 85 yıl sonra CHP`nin laik, demokratik, devrimçi siyasetinin özünü oluşturacaktır`` dedi.

19 Mayıs 1919`un Türkiye tarihinde kutsal günlerden bir tanesi olduğunu belirten Baykal, ``Her şeyin başlangıcı 19 Mayıs 1919`dur. 23 Nisan ondan sonra, 29 Ekim, 30 Ağustos ondan sonra. 19 Mayıs yeni Türkiye`nin oluşumunun çıkış tarihidir`` diye konuştu.

Atatürk`ün cumhuriyeti gençliğe emanet ettiğini de anımsatan Baykal, gençlerin bugünü bir şenlik olarak değil Türkiye`ye yönelik tehditlere karşı bir direniş günü olarak kutladığına dikkat çekerek, ``Ne mutlu ki gençler `Türkiye sahipsiz değil` demektedir`` şeklinde konuştu.
ANKARA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2004 Perşembe 00:42:06
Güncelleme :20 Mayıs 2004 Perşembe 00:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?