18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Baykal: Değişim umutları ertelendi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Bush’un yeniden seçilmesiyle bir yenilenme ve değişim umudunu, insanlık biraz daha ertelemek durumunda kalıyor" dedi.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda gazetecilerin ABD seçimleriyle ilgili sorularını yanıtlayan Baykal, Bush’un ABD halkının demokratik kararıyla seçimi kazandığını, yeni bir dört yıllık dönem için halkından yetki ve görev aldığını bildirdi.

ABD’de iki seçimdir sonucun "kıl payı" ortaya çıktığına işaret eden Baykal, şimdi tüm dünyanın önümüzdeki dört yıl boyunca Başkan Bush’un ne tür politikaları izleyeceği ve geçen dönemki dünya siyasetindeki tutumunun değiştirip, değiştirmeyeceğini merakla beklediğini kaydetti.

Bush’un, özellikle Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgede izlediği politikaların sorunları çözmediği gibi daha da ağırlaştırdığını söyleyen Baykal, "Ortadoğu’da izlenen politikalar şiddet ve terörü azaltmamış, artırmıştır. Irak’ın parçalanması eğilimini, çok ciddi güçlendirmiştir. Bütün bunlar yeni tedirginliklerin kaynağını oluşturmaktadır" dedi.

ABD seçimlerinin sonuçlarının tüm dünya için hayırlı olmasını dilediğini belirten Baykal, "Bush’un yeniden seçilmesiyle bir yenilenme ve değişim umudunu insanlık biraz daha ertelemek durumunda kalıyor" diye konuştu.
İZMİR - AA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 11:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?