18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Baykal: En pahalı mazotu Türk çiftçisi kullanıyor

Ankara - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dünyanın en çok gelir kaybına Türk çiftçisinin uğradığını savunarak, "Dünyanın en pahalı mazotunu, elektriğini, gübresini Türk çiftçileri kullanıyor" dedi.

Baykal, kalkınan bütün ülkelerin tarıma büyük destek verdiğini, dünyanın hiç bir ülkesinde tarımın serbest piyasa şartları içinde değerlendirilmediğini, çiftçiliğin desteklendiğini kaydetti. Baykal, "Maalesef bu alanda serbest pazar ekonomisinin en iyi işlediği ülke Türkiye" dedi.

"Türkiye, çiftçisini en az destekleyen ülkedir" diyen Baykal, "IMF’ye söz vermiştiniz çünkü. ’vallahi billahi, GSMH’nin yüzde 1’ini geçmeyecek’ demişiniz" dedi.

Yunanistan’ın pamuk üreticilerini destekleyerek üretimini kat kat artırdığını anlatan Baykal, Türkiye’nin ise uyguladığı politikalarla "pamuk üretimini geriletmeyi başardığını" savundu.

Dünyanın en çok gelir kaybına Türk çiftçisinin uğradığını savunan Baykal, girdi fiyatlarının arttığını ancak ürün fiyatlarının artmadığını söyledi. Baykal, çiftçilerin bankalara olan borçlarından dolayı mağdur durumda olduklarını ve faizleri dolayısıyla borçların ödenemeyecek duruma geldiğini vurguladı.

Türkiye’nin sulanabilir topraklarının yarısını sulayabildiğini, bunu iki katına çıkarma imkanı olduğunu söyleyen Baykal, "Ama bu konuda maalesef gerekeni yapmıyoruz. GAP Bölge İdaresi de ortadan kaldırılıyor. GAP’a son veriliyor. Bu da yeni sıkıntıları, sorunları getiriyor" dedi.


AA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 16:24:35
Güncelleme :15 Mayıs 2005 Pazar 16:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?