23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Baykal: Hakkarililer kaderine terk edildi

Van - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Hakkari’de yaşanan duruma yeterince ilgi gösterilmediğini söyleyerek, "Hakkarililer kendi kaderine terk edildi" dedi.

Hakkari’de geçen hafta meydana gelen depremden sonra bölgede incelemelerde bulunmak üzere uçakla Van’a gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ülkede birbiri ardınca depremlerin yaşandığını, bu depremlerin önce Doğu Anadolu Bölgesi’nde daha sonra da Batı Anadolu’da kendisini gösterdiğini söyledi.

Son depremlerin en büyüğünün Hakkari’de yaşandığını anımsatan Baykal, yöredeki vatandaşların çadırda yaşamak zorunda kaldığına işaret etti.

Ülkenin, Hakkari’deki depreme daha fazla ilgi göstermesi amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Baykal, "Hakkarililerin kendi kaderine terk edilmiş bir görüntüsü var. Biz de son günlerde iç meselelerimizle meşguldük. Bunu tamamlar tamamlamaz hemen çadırda yaşayan vatandaşları ziyaret edelim, durumlarını yerinde görelim istedik. Yaşam koşullarını gözlemleyerek, sıkıntıları hakkında yetkililerden bilgi alacağız. Ülkenin bu konuya önem vermesi için muhalefet olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 18:01:18
Güncelleme :2 Şubat 2005 Çarşamba 18:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?