24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Baykal: İşsizlik cirit atıyor

İstanbul - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bugün Türkiye’nin, işsizliğin cirit attığı bir toplum haline geldiğini belirterek, "Böyle bir toplumsal yapının içinde işyeri, fabrika kapatmak, insanları sokağa dökmek, bu memlekete yapılabilecek en büyük ihanettir" dedi.

Baykal, bazı partili milletvekilleri ve bir grup CHP’liyle, TEKEL’in özelleştirilmesine karşı çeşitli eylemler yapan ve bugün Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun aldığı karar çerçevesinde SEKA işçilerine destek amacıyla işyerini terk etmeme eyleminde bulunan İstanbul Cevizli Sigara Fabrikası işçilerini ziyaret etti.

Fabrikanın lokalinde işçilere hitap eden Baykal, bugün Türkiye’nin dört bir yerinde binlerce işçinin sabaha kadar bir arada olacağını ifade ederek, bu birlikteliğin bir mesajı olduğunu söyledi.

İşyerlerini kapatarak, özelleştirerek, çalışanları işsiz bırakarak Türkiye’nin sorunlarının çözülemeyeceğini vurgulayan Baykal, "Siz, bu akşam (artık biz de varız) demek için, (sadece bankalarla, şirketlerle değil, bizimle de meşgul olun) demek için toplandınız" şeklinde konuştu.

Baykal, "İnsanlarımızı mağdur, boynu eğik, ekmek parasına, onun bunun desteğine muhtaç hale düşürerek, bankaları kalkındırarak Türkiye’yi ayağa kaldıramazsınız" dedi.


AA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 23:42:50
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 23:44:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?