18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Baykal: Ölümüm doğal yollardan olmayabilir

CHP Genel Başkanı Baykal, gazeteci Uğur Mumcu’nun 12 yıl önce katledilişine dikkat çekti. Baykal, "benim ölümüm de doğal yollardan olmayabilir" dedi. CHP’liler Baykal’ın sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü.

CHP’nin "dış mihraklar" tarafından kuşatılmak istendiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Ölümüm doğal yollardan olmayabilir" dedi. CHP Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, Baykal’ın sözlerinin çarpıtılmak istendiğini ifade ederek, "Genel başkanımız ölümün her an, her yerden gelebileceğine dikkat çekerek sadece gazeteci Uğur Mumcu’yu andı" dedi.

Deniz Baykal, kurultay öncesindeki yurt içi gezilerini sürdürüyor.

Baykal, dün akşam Denizli’de 7 ilin delegeleriyle yaptığı toplantıda etkileyici bir konuşma yaptı ve kendisine yönelik bir suikast girişiminde bulunulabileceğini ileri sürdü.

ANKA Ajansı’nın edindiği bilgiye göre, Baykal dün bölge toplantıları çerçevesinde Denizli’deki toplantısında CHP’nin dış güçler tarafından ele geçirilmek istendiği iddialarını yineledi. Baykal, kendisine yönelik girişimleri de bu çerçevede değerlendirdi.

Baykal, liderlik koltuğunda sonsuza değin oturmayacağını, gençlerin yolunu açmak istediklerini anlatırken, bununla birlikte saldırılarla mücadele etmek için şimdilik istifa etmeyeceğini söyledi. Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun verdiği mücadeleler nedeniyle 12 yıl önce katledildiğini hatırlatan Baykal, "Benim de ölümüm doğal yollardan olmayabilir. Kimin ne zaman öleceğini Allah bilir, ama bazen başkaları da biliyor" diye konuştu.

"ÇARPITMAK İSTİYORLAR"

CHP Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, ANKA’ya yaptığı açıklamada, dünkü toplantıya kendisinin de katıldığını, Baykal’ın sözlerinin çarpıtıldığını ifade ederek, "Sayın genel başkanımızın söylediklerini çarpıtmak doğru olmaz. Genel başkanımız ölümün her an, her yerden gelebileceğine dikkat çekerek sadece Uğur Mumcu’yu andı. Bunun dışında herhangi bir şey söz konusu değil" dedi.
ANKA - SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 01:32:56
Güncelleme :25 Ocak 2005 Salı 01:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?