18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Baykal: Sarıgül CHP’nin kıymetini bilemez

Ankara - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Şişli Belediye Başkanı ve genel başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün, CHP’nin sıkıntılı dönemlerini yaşamadığını, iyi günlerde partili olduğu için CHP’nin kıymetini bilemeyeceğini söyledi.

Baykal, genel başkan adaylığının kesinleşmesinden sonra yaptığı konuşmada, tarihi bir kurultay yaptıklarını belirterek, "Bu kurultay, sıradan bir seçimli kurultay olmanın ötesinde bir anlam taşıyor. CHP’nin kendi kimliğini, ahlaki değerlerini ortaya koyup koymayacağı, partiyi lümpenleştirme girişimlerinin destek bulup bulmayacağını gösterecek" dedi.

Devletin resmi makamları tarafından CHP’li bir belediye başkanıyla ilgili çok çok ciddi yolsuzluk iddialarının ortaya konulduğunu belirten Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bunlar ’benim alnım açık, verilmeyecek bir hesabım yok ya da verilmiş bir yargı kararı yok’ diyerek örtbas edilemeyecek kadar ciddidir. Yolsuzlukla mücadele mahkeme kararıyla başlamaz, biter, biter... Her ciddi siyasi parti bir yolsuzluk iddiası olduğunda ’alnım açık’ mugalatasıyla konuyu geçiştirmez, ’iddia şu, benim cevabım da bu’ der.

Benim hakkımda uluslararası istihbarat örgütlerince yurtdışında bir bankada hesabım olduğu iddiası ortaya atıldı. Ben ’mahkeme kararı yok, alnım açık’ mugalatası yapmadım. ’Dünyanın neresinde olursa olsun benim eşimin ya da çocuklarımın adına eğer 10 dolarlık bir hesap çıkarırsanız gereğini yapacağım’ dedim. CHP’ye genel başkan olacağım diyen insan bunu söyleyebilmelidir"

Sarıgül hakkında Korkmaz Yiğit’in bankasıyla kredi usulsüzlüğü iddiaları bulunduğunu anlatan Baykal, "Korkmaz Yiğit ile bir mali ilişkiniz var mı yok mu? böyle bir banka hesabını kullandınız mı kullanmadınız mı? " diye sordu. Baykal, Korkmaz Yiğit’ten söz ederken "Sayın belediye başkanının yakın iş arkadaşı" dedi.

Sarıgül’e hitaben, "Siz bu CHP’ye yeni geldiniz. Bu CHP’de hesabını vermeden yürümek yoktur" diye konuşan Baykal, yaşananların kendisine İsmet İnönü’nün bir sözünü daha hatırlattığını belirterek, "İsmet Paşa, ’eşkıyanın gece ne yapacağı belli olmaz’ demişti " diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2005 Cumartesi 21:51:09
Güncelleme :29 Ocak 2005 Cumartesi 21:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?