18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Baykal erkekler adına özür diledi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen gösteri sırasında polisin cop kullandığı şiddet görüntülerine, "Bir erkek olarak utanıyor ve özür diliyorum" diye tepki gösterdi.
Baykal şunları söyledi:
"Gönül istiyor ki kürsülerden gösterilen şükran, meydanlarda Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak için toplanan kadınlarımıza devletin tutumunda da kendisini göstersin. Güvenlik güçlerimiz bilmelidir ki copladığı insanlar kendi analarıdır, kardeşleri, kızları, bacılarıdır. Bir kadına, bir erkeğin eli nasıl varır, tekme atar, yumruk vurur bunu anlamak mümkün değildir. Hele bunun güvenlik güçlerimiz tarafından, Türkiye’nin en büyük kentinde, dünyanın gözü önünde sergilenmesi bütün Türk erkeklerini yaralamıştır. Orada o güvenlik güçlerimizin kötü muamele yaptığı kadınlarımızdan ben o muameleyi yapan güvenlik güçleri ile birlikte erkek olmanın utancı, ezikliği içinde özür diliyorum."
MİLLİYET
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 17:06:01
Güncelleme :8 Mart 2005 Salı 17:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet KURNA IP: 193.140.158.xxx Tarih : 9.03.2005 12:17:42
Sn Baykal kimin adına özür dilemekte bence memleketinden özür dilemeli ne işi var kadınlar günü kutlamasında aponun chpnin mhpnin akpnin diğerlerinin o rda bulunması gerekenler kadınlarımızdı kadın ile ilgili olanlar olmasıydı. ancak ancak ????????? işaretler dolu tabi chp adına atmasın boş yere memlekette kadın haklarının yendiği dönemler hep chp zamanlarıdır. saygılarımla