31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Baykal günü kurtarıyor!

CHP’de 12 yıl süreyle Kadın Kolları Genel Başkanlığını yapan eski milletvekili, Güldal Okuducu, ‘’Çarşaf” için sert çıktı ve  ‘’ Bu ucuz bir yöntem. Baykal günü kurtarıyor. Kılıçdaroğlu’nun getirdikleri, çarşaf ile gidiyor’’ dedi.

CHP’de 12 yıl boyunca Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevinde bulunan Güldal Okuducu, “Kara çarşaf’’ hamlesine isyan etti. 1995-2007 arasında Kadın Kolları Genel Başkanlığı yapan İstanbul eski milletvekili Güldal Okuducu ‘’ Büyük kaygı duydum, bu açılım falan değil. CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’nun hamleleri ile yakaladığı olumlu havayı, kara çarşaf ile kaybediyor. Baykal günü kurtarıyor’’ dedi. Okuducu partinin çarşaf ve türban açılımı konusunda şu mesajları verdi:

KAYGIYLA İZLİYORUM: Ortaya çıkan görüntüleri büyük bir endişe ve kaygıyla izliyorum. Bu açılım değildir. Öyle olması için bir parti organlarıyla toplanır ve karar alır. Böyle bir politika değişikliğine neden ihtiyaç duyduğunu ortaya koyar. Bunun CHP’deki adı MYK’dır, PM’dir. Bu yapılmamıştır, dolayısıyla adı da açılım falan değildir.

ÇOK UCUZ BİR YÖNTEM: Ortada çok ucuz bir yöntem var. Bu girişimlerle, kitlesel oy değişimlerinin olacağını zannedenler çok büyük yanılgı içindedirler. Ben yıllarca ağzına kadar, dolu salonlarda türbanlı insanlara da konuştum. Bunlar da CHP seçmenleriydi. Ne oldu o insanlara? O insanlara ulaşabildi mi parti? Hiç kimse rozet takılanların partiye geleceğine düşünmesin. Oy kazandıracağını düşünen varsa, Mart seçimleri çok uzak değil. Oy dağılımını hep beraber göreceğiz.

ÇARŞAF YOLSUZLUĞU ÖRTTÜ: Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarıları, ortaya çıkarttıklarını hepimiz biliyoruz. AKP’nin iki en önemli ismini koltuğundan etti. Deniz Feneri’ndeki çalışmaları belli. Parti buradan besleniyordu. Parti toplumla buluşan, toplumun sempatisini kazanmaya başlamış, yolsuzluklar konusunda atak yapmıştı. Bu birilerini rahatsız etti. Şimdi o başarı çarşafa büründü..

KADIN KOLLARI BAŞKANI YOK: Partide benden sonra hala bir kadın kolları genel başkanı yok. Ben partimin nasıl bir parti olduğunu biliyorum. Kadın kolları olmadan bu kadınlar nereye kanalize olacak? Alt yapı nasıl sağlanacak. Yönetimin buna bir cevap verebileceklerini zannetmiyorum. Parti tabanından bana binbir çeşit tepki geliyor. ‘Bu görüntüye ne gerek vardı?” diye soruyorlar. Herkes ne olduğunu anlamaya çalışıyor.

KADINI SEMBOL YAPMAYIN: Eşitlik kadın özgürlüğü, söz konusu olduğunda biz CHP bunu sağlamak için mücadele eder. Kadınları eğitimlerine, kıyafetine göre ayırmaz. Hedef gelişmiş, ilerlemiş, hak ve özgürlükleriyle toplumun eşit bireyine ulaşmaktır. Ömrünü CHP mücadelesine vermiş bir kadın olarak, başı örtülü ya açığa karşıtlık bizim politikamız olmamalı, diyorum. Kadını kapatarak iyi ve güzel bir toplum inşa edilemez. Bunu sembol yaparak veya sıradanlaşarak da kadın özgürlüğüne varamazsınız.

GÜNÜ KURTARMA: Sayın Baykal ancak, politikasıyla, verdiği sözler ve vaadleri ile toplumun umudu olabilir. Aday tavlama ile olamaza. Bir siyasi görüşten öbürüne getirmekle bu olmaz. Böyle yaparsan bunun adı günü kurtarma derdi olur.

gazeteport
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 07:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Remzi CANGÜVEN IP: 88.229.65.xxx Tarih : 26.11.2008 08:09:37

CUMHURİYET HALK PARTİSİ ULU ÖNDERİMİZ ATATÜRK'ÜN KURDUĞU KÖKLÜ VE İLKELERİ VE ABLEMİ ALTI OK OLAN BİR PARTİ.ALTI OKUN DA NE ANLAMA GELDİĞİ HERKESCE BİLİNMEKTEDİR.İÇ VE DIŞ ŞER GÜÇLERİNİN AYAK OYUNLARI VE BU OYUNLARA ALET OLAN VE ÜLKEYİ YÖNETEN OMURGASIZLARIN DURUMLARI ORTADA.İÇERİSİNDE VATAN SEVGİSİ VE CUMHURİYETİN ZOR BİR KAZANIM OLDUĞUNU BİLEN,BİLİNÇLİ KADINLARIMIZ CUMHURİYET HALK PARTİSİNE GÖNÜLLÜ OLARAK KATILDIKLARINI GÖRÜYORUM VE BU ANADOLU KADINLARIMIZI KURTULUŞ SAVAŞINDA KAĞNI İLE MERMİ TAŞIYAN NENE HATUNLARA,KARA FATMALARA VE İSİMSİZ KAHRAMAN ANALARIMIZA,ATALARIMIZA BENZETİYORUM.CUMHURİYET HALK PARTİSİNE GELEN KADINLARIMIZA CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN KILIK VE KIYAFETLE İLGİLİ HERHANGİ BİR VAADİ DE YOK.İYİ NİYET KURALLARI İÇERİSİNDE,FERDİ OLGUNLUKLARIN OLUŞMASI DOĞRU BİR KARAR.OLAYLARIN ESASI İLE İLGİLENİLMESİ GEREKİR.HERKESİN DÜŞÜNCELERİNE SAYGILIYIMDIR ANCAK,SAYIN BAYKALIN GÜNÜ KURTARMA GİBİ BİR HESABI OLAMAZ.SİYASETÇİLERİ İZLEDİĞİMDE.KUVVACI TORUNU OLARAK YILLARIN BİRİKİMİ OLAN SİYASETÇİ SAYIN BAYKAL DİYORUM.SAYGILARIMLA