18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Baykal ipi ’toptan’ çekiyor

Eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’ın yeni parti çalışmaları Türk solunun yeni gündem maddesini oluştururken, CHP’de "muhalif kadroları tasfiye" çalışmaları kurultay sonrası hız kesmedi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kurultay sürecinde geçen hafta CHP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Zülfü Livaneli ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü destekleyen 16 il başkanının görevden alınması talimatı verdi. CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) Baykal’ın talimatı doğrultusunda 16 il yönetimini "tek seferde" görevden alması beklenirken, bu örgütlerin Şırnak, Adıyaman, Bitlis, Bingöl, Rize, Van, Erzurum, Sakarya, Erzincan, Afyon, Osmaniye, Aksaray, Niğde, Kütahya, Balıkesir ve Uşak olduğu kaydedildi.
MYK kısa süre önce, Livaneli’yi destekleyen Alaattin Yüksel’i de İzmir İl Başkanlığı görevinden almıştı.

"Toplu istifa" kartı
Muhalif il örgütleriyse, görevden alınmayı beklemeden istifa seçeneğini değerlendiriyor. Görevden almaların yanı sıra, tedbirli olarak il disiplin kurullarına sevk edilmeleri durumunda, bazı il yöneticilerinin olası bir kurultayda oy kullanamayacakları dile getiriliyor.
İstifa edilmemesi gerektiğini savunan kadrolarsa, görevden alma ya da disipline sevk kararlarını yargıya götürerek parti içinde mücadeleden yana görüş bildiriyor.

MİLLİYET
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 01:09:38
Güncelleme :1 Mart 2005 Salı 01:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
X IP: 81.213.177.xxx Tarih : 1.03.2005 03:38:28
Türkiyede artık herşeyin içi boşaltılmış ve değerler/değer yargıları sıfırlanmış ve her şey menfaate dayalı hale gelmiştir. ne AKP'nin ADALETİ ve KALKINMASI, ne MHP'nin MİLLİYETÇİLİĞİ, ne de CHP'nin HALKÇILIĞI. Hiç biri , ama hiç birinin liderleri eleştiri yada karşı görüşe tahammülleri yok. HANİ BUNLARIN DEMOKRASİSİ