23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Baykal'dan AB eleştirisi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AB’nin 17 aralık zirvesindeki kararının Türkiye’yi tam üyeliğe taşıyan bir karar olmadığı gerçeğinin, hükümet ve kamuoyu tarafından yeni yeni anlaşıldığını söyledi.

Baykal, CHP Genel Merkezi’nde AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Olli Rehn ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Deniz Baykal, görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, Rehn’in bir tanışma ziyaretinde bulunduğunu ve Türkiye’deki temasları hakkında bilgi verdiğini, kendilerinin de AB ile müzakere süreci, reformlar ve demokratikleşme süreci hakkında düşüncelerini ifade ettiklerini belirtti.

UMP’nin aldığı karar tedirgin edici

Fransa’nın anayasa değişikliği yaparak Türkiye’nin üyeliğini zorunlu referanduma götürme kararı almasının, tam üyeliği güçleştirici bir unsur oluşturduğunu belirten Baykal, ayrıca Fransa’da iktidardaki Halk Hareketi Birliği’nin (UMP) kongresinde AB Anayasası’nın desteklenmesi kararının alınması ve Türkiye’ye AB üyeliği yerine ’imtiyazlı ortaklık’ önerilmesi görüşünün benimsenmesinin kendilerini tedirgin ettiğini dile getirdi.

Fransa’da iktidar partisinin kararını görüşmede gündeme getirdiğini kaydeden Baykal, bu karardan duydukları üzüntü ile bu kararın, Türkiye’nin Avrupa’daki geleceğiyle ilgili karmaşaya, belirsizliğe etki yapmış olduğunu ifade ettiğini söyledi.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 00:19:21
Güncelleme :8 Mart 2005 Salı 10:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?