18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Baykal'dan ABD'ye PKK mesajı


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Şemdinli’de terör örgütü mensuplarının silahlı saldırısı sorucu bir erin yaşamını yitirmesi, bir erin de yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’e başsağlığı mesajı yolladı. Baykal mesajında Condoleezza Rice’ın sözlerine de gönderme yaptı.

CHP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Baykal, mesajında şunları kaydetti:

“Kuzey Irak’ta konuşlanan terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde bir askerimizin şehit olduğunu ve bir erin de yaralandığını üzüntüyle öğrendim.

Türkiye’nin ulusal bütünlüğüne yönelik olarak arkası arkasına yapılan ve sonuçsuz kalacağı kesinlikle bilinen bu saldırılar, (Silah kullanmadan gereğini yapacağız) diyenlerle, Türkiye’ye verdikleri sözü tutmayanlara da sorumluluklarını hatırlatmalıdır.

Şahsınızda, terörist saldırı sonucu şehit olan askerimize rahmet, kederli ailesiyle, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı, yaralı ere de acil şifalar dilerim.”

Hatırlanacağı üzere, ABD Başkanı George Bush’un Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice, "PKK’ya karşı silah kullanmadan mücedele edeceğiz" demişti
ANKARA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 17:41:20
Güncelleme :25 Ağustos 2004 Çarşamba 17:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?