23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Baykal'dan AKP'ye ekonomi eleştirisi

Ankara - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türk ekonomisinin "sokakta bulunmuş, ne yapacağını bilemez hale düşmüş, birilerinin lütfedip ayağa kaldırarak, başarıya götürdüğü bir ekonomi olmadığını" söyledi.

Baykal, Akyurt’taki Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 60. seçimli Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik tablonun doğru değerlendirilmesi, karşı karşıya bulunduğu sorunların doğru yaklaşımlarla çözümlenmesinin, ülke geleceği için çok önemli olduğunu kaydetti.

Türk ekonomisinin arkasında 80 yılın emeği olduğunu belirten Baykal, şöyle konuştu:

"Türk ekonomisinin sahipsiz, cami önüne terkedilmiş, kendi başına bırakılmış ekonomi olmadığı gerçeğini herkesin kafasının içine yerleştirmesi lazım."

Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında enflasyonu yüzde 70’lerden bugünkü seviyesine düşürdüğünü söylemesi üzerine, AK Parti iktidarının hükümeti teslim aldığında enflasyonun zaten yüzde 30 civarında olduğunu, ancak bu yüzde 30 seviyesinden bugünkü seviyeye indirildiğini söyledi.

Öte yandan Baykal, Türkiye’de Erdemir dahil elde avuçta ne varsa paraya çevirerek, bu dönemin kurtarılmaya çalışıldığını iddia etti ve şunları söyledi:

"Biz Erdemir’in satışına karşıyız, ancak bunun bir ideolojik özelleştirme karşıtlığı olarak algılanması büyük bir hatadır. Çünkü Erdemir zaten özeldir, bunun özelleştirilmesi söz konusu değil, ancak satışı söz konusudur."

Erdemir’in kar eden, teknolojisi yeni, başarılı bir kuruluş olmasına rağmen, rakiplerine satılmak istenildiğini kaydeden Baykal, "Erdemir 2 yıllık karına karşılık satılıyor. Bu durumda Erdemir’in satışına aklı başında herkes karşı" dedi.


AA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2005 Pazar 23:46:15
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 00:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?